لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۶

برکناری رئیس پرحاشیه دانشگاه تهران؛ مقیمی، حامی حضور نیروهای حشدالشعبی، جای خود را به سلطانی داد


عکس آرشیوی از سردر دانشگاه تهران
عکس آرشیوی از سردر دانشگاه تهران

رسانه‌های داخلی ایران روز پنجشنبه ۲۲ شهریورماه از برکناری محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران و جایگزینی او با ناصر سلطانی خبر دادند.

گفته می‌شود ناصر سلطانی که با حکم وزیر علوم به سمت ریاست دانشگاه تهران منصوب شده، عضو هیئت علمی دانشکده مکانیک و دارای مدرک دکتری مهندسی مکانیک از دانشگاه ایالتی آیُوا آمریکا است و سابقه ریاست دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران را از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ در کارنامه دارد.

محمد مقیمی رئیس برکنارشده دانشگاه تهران روز ۱۸ تیر ۱۴۰۲ در دیدار با جمعی از دانشجویان عراقی و حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشدالشعبی، از «تقاضای ادامه تحصیل» اعضای گروه شبه‌نظامی حشدالشعبی عراق در این دانشگاه استقبال کرده بود.

این خبر در زمان خود با انتقاد گسترده‌ مردم و کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شد. شمار زیادی از کاربران معتقد بودند با حضور اعضای حشدالشعبی در دانشگاه تهران، نیروی سرکوب دانشجو و مردم تکمیل‌تر از قبل خواهد شد و دیگر «حتی نیاز به حضور بسیج و سپاه در محیط داخلی دانشگاه نیست.»

رسانه‌های ایران همچنین بهمن ۱۴۰۲ با اشاره به تداوم سریال اخراج استادان از دانشگاه‌های ایران اعلام کردند که طی دو سال گذشته و همزمان با ریاست محمد مقیمی بر یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های کشور، بیش از ۲۵ استاد فقط از دانشگاه تهران اخراج شدند.

همزمان با اخراج اساتید با سابقه از دانشگاه‌های ایران به ویژه از دانشگاه تهران، گزارش‌هایی از جذب چهره‌های وابسته به حکومت از جمله سعید حدادیان مداح نزدیک به علی خامنه‌ای، سجاد صفار هرندی فرزند محمدحسین صفارهرندی سردبیر سابق کیهان و وزیر ارشاد دولت محمود احمدی‌نژاد، امیرحسین ثابتی مجری شبکه «افق» صداوسیما، و عباس موزون یکی دیگر از مجریان صداوسیما، به عنوان استاد دانشگاه منتشر شد.

موج اخراج استادان دانشگاه‌های ایران پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در واکنش به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و به‌ویژه نقش‌آفرینی دانشجویان و همراهی اساتید با معترضان، شدت گرفت.

XS
SM
MD
LG