لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۰

آتش‌سوزی در یک بیمارستان دیگر در ایران؛ اخطارهای ایمنی که همچنان نادیده گرفته می‌شوند


عکس از آرشیو
عکس از آرشیو

وقوع آتش‌سوزی در بیمارستان شریعتی تهران که منجر به تخلیه شماری از بیماران شد، بار دیگر اهمیت رعایت اصول ایمنی را به‌رخ مسئولان کشید. این در حالی است که به گزارش رسانه‌های ایران، پیش از این چندین اخطار ایمنی به این مرکز درمانی داده شده بود که مورد توجه قرار نگرفت.

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، آتش‌سوزی بیمارستان شریعتی در خیابان کارگر حوالی ساعت ۲۲ پنجشنبه به سامانه ۱۲۵ اعلام شد. جلال ملکی گفت تیم اعزامی متشکل از بانوان آتش‌نشان به‌همراه سایر نیروهای امدادی، به‌طور همزمان به اطفای حریق و تخلیه بیماران مشغول بودند.

تا پیش از انتشار این گزارش، از خسارت احتمالی جانی در این حادثه خبری منتشر نشده است.

به گفته سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران، بیمارستان شریعتی پیش از وقوع این حادثه چندین بار مورد بازرسی ایمنی قرار گرفته و موارد نقص به مدیران بیمارستان اطلاع داده شده بود؛ اما توجه چندانی به رفع این نواقص صورت نگرفته بود.

این نخستین بار نیست که در تهران و دیگر شهرهای ایران بیمارستان‌ها دچار آتش‌سوزی می‌شوند و جان بیماران و کارکنان آنها به خطر میفتند. آخرین مورد ۲۹ خردادماه امسال بود که بیمارستان «قائم» رشت، مرکز استان گیلان، طعمه حریق شد و ۹ تن از بیماران بستری در آن جان خود را از دست دادند.

پیش از آن در پنجم بهمن سال گذشته بیمارستان گاندی در تهران دچار آتش‌سوزی شد؛ هتل بیمارستان خصوصی که عمر آن در زمان وقوع حادثه تنها ده سال بود. هر چند این حادثه خسارت جانی در پی نداشت، اما نگرانی‌ها از ایمنی ساختمان‌ها در پایتخت و دیگر شهرها، به‌ویژه مراکز عمومی و درمانی، را افزایش داد.

یک روز بعد از این حادثه، مهدی خسروانی مدیر بحران منطقه ۶ شهرداری تهران از صدور دست‌کم ۳ اخطار و هشدار برای ۴۰ بیمارستان، از جمله بیمارستان شریعتی خبر داد. به گفته او، آتش‌سوزی از موضوعات مهم در زمینه مدیریت بحران ایمنی ساختمان‌های پرتردد، از جمله بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است.

سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران اواخر بهمن ۱۴۰۲ تعداد ساختمان‌های پرخطر در پایتخت را ۱۸ هزار واحد اعلام و گفت این ساختمان‌ها زنگ خطری برای آینده این کلانشهر هستند. جلال ملکی همچنین ۷۵ ساختمان در تهران را دارای وضعیت بحرانی اعلام کرد.

او گفت حوادثی نظیر پلاسکو، بیمارستان گاندی و مرکز درمانی سینا اطهر موجب نگرانی مردم شده است. در تیر ماه ۱۳۹۹ مرکز پزشکی سینا اطهر واقع در شمال تهران دچار انفجار و آتش سوزی شد که ۱۹ کشته و ۱۴ زخمی به جای گذاشت.

ساختمان‌های ناایمن محدود به مراکز درمانی نمی‌شود، و تاسیسات صنعتی و ساختمان‌های مسکونی را نیز در بر می‌گیرد؛ این در حالی است که باوجود هشدارهای فراوان، مسئولان جمهوری اسلامی، به ویژه شهرداری‌ها، هیچ گام مؤثری تاکنون بر نداشته‌اند.

XS
SM
MD
LG