محمدرضا نیکنژاد، عضو کانون صنفی معلمان ایران، در گفتوگویی با «نود اقتصادی» گفت ۶۰ تا ۷۰ درصد معلمان کشور رتبه اشتباه دریافت کردهاند.
به گفته او، رتبهبندیهای اشتباه به معلمان آنها را پیش خانواده، دانشآموزان، و دیگر معلمان شرمنده میکند.
این عضو کانون صنفی معلمان در بخش دیگری از سخنانش گفت از نزدیک به ۹۰۰ هزار معلم کشور تنها حدود هزار و ٢۰۰ نفر رتبه پنج شدهاند.
بر اساس گزارش «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» و تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، برخی در معلمان در روزهای گذشته در شهرهایی از جمله تهران، کرج، رباط کریم، همدان، ملایر، کرمانشاه، اهواز، ارومیه و نیشابور مقابل ادارات کل آموزش و پرورش تجمع کردند. آزادی معلمان بازداشتشده، اصلاح آییننامه رتبهبندی، و دریافت ششماه اضافهکاری حداکثر تا پایان تعطیلات نوروز، از جمله خواستههای معلمان معترض در این تجمعها بوده است.
در همین ارتباط، محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، گفته بود «دستهبندی اعتراضات» به رتبهبندیهای انجام شده متفاوت است و برخی فرهنگیان نسبت به «رتبه کسب شده» اعتراض دارند، برخی نسبت به «نحوه رسیدگی» و برخی هم عنوان کردند که «بخشی از مستندات را نتوانستند بارگذاری کنند.»
طرح «رتبهبندی معلمان» که پس از یک دهه تعلیق و اعتراضات فراوان سرانجام در حال عملیاتی شدن است، با انتقادات و اعتراضات جدی روبرو شده و برخی فعالان این حوزه، آن را ابزاری دانستهاند که ساختار آموزشی جمهوری اسلامی به وسیله آن «معلم را مقابل معلم» قرار میدهد.