انتصاب رضا مرادصحرایی، رئیس حراست پیشین دانشگاه علامه طباطبایی، به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش، با واکنشهای گستردهای مواجه شده است.
کانال رسمی مجمع فرهنگیان رضا مرادصحرایی را مسئول شناسایی و اخراج اساتید ناهمسو با نظام در دانشگاه علامه طباطبایی معرفی کرده است.
به کارگیری نیروهای امنیتی در پستهای مدیریتی سالها است که به روندی معمول در جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
پیش از این، نگاه امنیتی به مشکلات فرهنگیان از جمله انتقادهای معلمان درباره یوسف نوری، وزیر برکنار شده آموزش و پرورش، به شمار میرفت.
در این ارتباط، فرج کمیجانی، دبیر کل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، از تشکل های اصلاحطلب، در گفتگو با روزنامه هممیهن، تشکیل پرونده برای دهها هزار معلم معترض را ناشی از موضع امنیتی یوسف نوری در قبال مطالبات معیشتی این قشر دانسته است.
محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، هم در توئیتی نوشت: «یوسف نوری یک بیزینسمن امنیتی بود.در زمان احمدی نژاد پستهای مهم امنیتی داشت و در زمان روحانی عضو ثابت هولدینگهای اقتصادی وابسته به خاتم الانبیا بود.»
او افزود: «عمر وزارتش کوتاه بود، اما در همین زمان کوتاه صدها معلم و فعال صنفی را به خاطر فعالیت های صنفی و حضور در جنبش ژینا اخراج و تعدیل کرد.»
در همین حال، به نظر میرسد انتصاب یک مامور امنیتی دیگر به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش، به حل مشکلات فرهنگیان کمکی نکند.
فرج کمیجانی، دبیر کل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، در گفتوگو با روزنامه هممیهن ابراز امیدواری کرد که وزیر بعدی آموزش و پرورش، مطالبات معلمان را در هیئت دولت و مجلس پیگیری کند.
با این همه، تحلیلگران این حوزه، برآمدن وزیری توانمند و دلسوز از دولت ابراهیم رئیسی را بعید میدانند. از جمله نجات بهرامی، از مسئولان اسبق آموزش و پرورش، در گفتگو با صدای آمریکا، با اشاره به ناآشنایی رضا مرادصحرایی با سمتهای اجرایی و سازوکارهای مالی، او را از یوسف نوری هم ضعیفتر ارزیابی کرد.
رضا مرادصحرایی در سوابق کاری خود به مدیریت در چندین نهاد و سازمان اشاره کرده است اما منتقدانش چگونگی دستیابی او به این مقامها را مورد پرسش قراردادهاند.
کانال رسمی مجمع فرهنگیان، برخی پستهای مدیریتی ذکرشده در سوابق رضا مرادصحرایی را مرهون ارتباطات او با افراد ذینفوذ دانسته است.
بر پایه گزارش این کانال، ریاست رضا مرادصحرایی بر«بنیاد سعدی» و «دانشگاه فرهنگیان» حاصل دوستی او با غلامعلی حداد عادل، رئیس اسبق مجلس، توصیف شده است.
رضا مرادصحرایی حالا سرپرستی وزارتخانهای را عهدهدار شده است که بخش وسیعی از کارکنانش با مشکلات معیشتی دست به گریبان هستند و در سالهای گذشته بارها نارضایتی خود را به وسیله اعتراضات و تجمعات خیابانی نشان دادهاند.
این تجمعها در اکثر موارد همواره با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شده است و بسیاری از معلمان معترض بازداشت و روانه زندان شدهاند. در حال حاضر، شماری از معلمان و فعالان صنفی معلمان مانند اسماعیل عبدی و رسول بداقی بنا بر اتهامهای امنیتی زندانی هستند.