همزمان با انتشار اخبار مربوط به جانباختن دستکم ۸ تن، از جمله چهار کودک در نتیجه سیل در استان سیستان و بلوچستان، عملکرد مسئولان جمهوری اسلامی در کمک به سیلزدگان با انتقاد کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شده است.
«کمپین فعالان بلوچ» روز پنجشنبه ۳۰ فروردین از جانباختن ۸ تن و مفقود شدن چند تن دیگر در پی وقوع سیل در این استان خبر داده است.
ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی حاکی از واردشدن خسارات زیاد به ساختمانها و منازل مسکونی در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان از جمله در چابهار است.
معینالدین سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی از چابهار، از طغیان رودخانههای فصلی و سرریزشدن سد «کهیر» در حوزه شهرستانهای کنارک و زرآباد خبر داده و گفته است که عمده روستاهای این دو شهرستان زیر آب رفته و مردم دچار آبگرفتگی شدید شدهاند.
در این ارتباط، عملکرد مسئولان جمهوری اسلامی در کمک به سیلزدگان، و همچنین تامین زیرساختهای لازم در سیستان و بلوچستان برای مقابله با حوادث طبیعی در روزهای گذشته با انتقادهایی روبرو شده است.
بر پایه یکی از ویدئوهای منتشرشده، شماری از ساکنان شهرستان کنارک در غیبت نیروهای امدادرسانی حکومت به نجات گروهی از کودکان گرفتارشده در سیلاب پرداختهاند.
همچنین به گزارش وبسایت «حالوش»، یکی از ساکنان نوبندیان در شهرستان دشتیاری در ویدئویی گفت: «همه مسئولان اعم از دهیار، شورا بگیر تا استاندار برای شهروندان گرفتار در سیل هیچ کاری انجام نمیدهند و همگی نسبت به این بلایا بی تفاوت هستند. مگر ما جز مردم ایران نیستیم که به این وضعیت دچار شدهایم و هیچ کس به داد ما نمی رسد؟»
«صدای شهریور» هم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «بارندگی سنگین در سیستان و بلوچستان طی روزهای گذشته، بسیاری از مناطق این استان را زیر آب برده و مردم بسیاری بیخانمان شدهاند. در چنین شرایطی، نهادهای حکومتی هیچ اقدامی برای امدادرسانی به مردم این استان انجام ندادهاند.»
به نوشته «حالوش»، در روستای سیلزده بیردیف و منطقه زرآباد نیز ساکنین در محاصره کامل سیلاب قرار دارند و آب به داخل منازل مسکونی شهروندان جاری شده است.
این وبسایت اشاره کرد که «رودخانه های فصلی رابچ و کاروان طغیان کردند و جریان سیلاب وارد مناطق مسکونی روستاهای اطراف شده و ارتباطات تلفن نیز قطع شده است. مردم جایی برای خوابیدن و اسکان موقت ندارند راه های زمینی کلا مسدود شده و نیاز فوری به امدادرسانی هوایی است.»
با اینحال، طرفداران حکومت در شبکههای اجتماعی بدون اشاره به وضعیت سیلزدگان در ایران، جاری شدن سیل در معابر عمومی امارات متحده عربی را مورد توجه قرار دادند.
آسوشیتدپرس، جاریشدن سیلاب در امارات متحده عربی را ناشی از شدیدترین بارش در تاریخ این کشور خوانده است.