لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۹

روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان همچنان در انتظار کمک هستند


آرشیو
آرشیو

یک روزنامه در گزارشی از سیل سیستان و بلوچستان نوشته است که اختلالات مخابراتی و اینترنتی موجب شد اخبار بسیاری از روستاهای سیل‌زده سیستان‌وبلوچستان منتشر نشود و مردم در «سرباز»، «سراوان»، «نیکشهر» و... در انتظار کمک هستند.

روزنامه «پیام ما» در شماره روز شنبه ۱۹ اسفند، به نقل از فعالان اجتماعی مستقر در این مناطق تاکید کرد که کمک رسانی و توزیع اقلام مورد نیاز در بسیاری از مناطق انجام نشده است

این گزارش از به جا ماندن «پیشین» در «راسک» از هرگونه کمک رسانی خبر داده و نوشته که بسیاری از روستاها در مناطقی غیر از دشتیاری و چابهار، بیش از یک هفته در انتظار امدادرسانی بوده‌اند و حجم نیازها با کمک‌های رسیده هم خوانی ندارد.

این در شرایطی است که ۱۰ روز از سیل می‌گذرد و حدود یک‌هزار روستا و ۱۱ شهر درگیر سیل شده و خسارت بالایی به آنها وارد شده است.

پیام ما تاکید کرد که شرایط در منطقه بحرانی است و ادعای مسئولان در کمک رسانی با آنچه که سیل‌زدگان از آن حرف می‌زنند، فاصلهٔ زیادی دارد.

در این گزارش آمده است که با گذشت ده روز از سیل همچنان چندین روستا همچنان در محاصرهٔ سیلاب هستند و دسترسی به آنان میسر نیست.

روزنامه «اعتماد»، چاپ تهران نیز در شماره روز شنبه به نقل از «علي اوسط‌هاشمي»، استاندار اسبق سيستان و بلوچستان، در مورد وقوع سيلاب نوشت: «آنچه در فضاي مجازي در مورد سيلاب انعكاس دارد، فراتر از آن است كه صدا و سيما پوشش مي‌دهد.»

در گزارش اعتماد آمده که وسعت و جمعيت مناطق آسيب‌ديده بالا است، دسترسي‌ها هم قطع و خدمات هم به حداقل رسيده است و محدوديت‌هايي هم در اين ميان وجود دارد.

روزنامه «شرق» روز ۱۵ اسفند نگاه متفاوتی به خسار‌های وارده در این استان داشت و نوشته بود که سیل در آستانه بهار خسارت‌های زیادی به موزستان‌ها و دیگر باغات این استان وارد کرده است.

این خسارت را رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان نیز مورد اشاره قرار داده و گفته بود که بیشترین خسارت به ۱۸‌هزارو ۹۹۳ هکتار از اراضی زراعی آبی، هزار و ۹۳۳ هکتار اراضی باغی، ۲۲۱ واحد گلخانه، ۳۰۰ واحد دامداری روستایی و عشایری، ۴۵ راس دام سبک و سنگین، ۱۵ کلنی زنبور عسل، ۲۷۱ حلقه چاه کشاورزی، ۵۰ دستگاه ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی، ۱۱۵ رشته قنات، ۱۰۴ کیلومتر جاده بین مزارع و جاده عشایری، ۶۳ کیلومتر انتقال آب با لوله و کانال، ۸۴ بندسار و سازه آبخیزداری و ۵۹ باب استخر ذخیره آب در این بارندگی سیل‌آسا وارد شده است.

XS
SM
MD
LG