لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۱۶

گروسی: ایران «نشانه‌هایی از تمایل» برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای نشان داده است


رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که جمهوری اسلامی «نشانه‌هایی از تمایل» برای از سرگیری مذاکرات در مورد پرونده هسته‌ای خود با سازمان ملل و قدرت‌های غربی ارائه داده است.

گروسی اظهار داشت: «ایرانی‌ها نشانه‌هایی از تمایل برای تعامل مجدد، نه تنها با آژانس، بلکه با شرکای سابق ما در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نشان می‌دهند.» وی همچنین افزود که در حال حاضر فرصتی برای انجام «اقدامات جدید» وجود دارد.

این اظهارات پیش از سفر برنامه‌ریزی شده گروسی به ایران در ماه اکتبر مطرح شد.

این در حالی است که گروسی روز چهارشنبه ۴ مهر در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشاره به تلاش آژانس برای رفع این ممنوعیت از سوی جمهوری اسلامی ایران گفته بود که «متاسفانه این فرصت از دست رفته است.»

رافائل گروسی به رویترز گفت که مقامات جمهوری اسلامی ایران که تا چند ماه قبل از احتمال رفع این محدودیت سخن می‌گفتند حالا اعلام کرده‌اند که بازرسان دچار ممنوعیت را دیگر به فهرست بازرسان مجاز آژانس بازنمی‌گردانند. او افزود که بنابراین «متاسفانه این فرصت از دست رفته است.»

مدیر کل آژانس بین الملل انرژی اتمی در عین حال ابراز امیدواری کرد که ماه آینده میلادی در ملاقات با مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم در جمهوری اسلامی، برای برخی از بن‌بست‌ها میان آژانس و حکومت ایران بر سر موضوعاتی همچون کشف بقایای اورانیوم در یکی از سایت‌های اعلام‌نشده هسته‌ای جمهوری اسلامی و گسترش نظارت بر برخی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران راهکاری بیابد.

به گزارش رویترز تحولات تازه احتمال تلاش رافائل گروسی برای رفع ممنوعیت دسترسی بازرسان آشنا به فعالیت‌های غنی‌سازی در برنامه هسته‌ای ایران را با ابهام مواجه کرده است. به گفته دیپلمات‌ها، در حال حاضر در فهرست تیم بازرسان مجاز آژانس در ایران فقط یک کارشناس غنی‌سازی باقی مانده است.

اعمال محدودیت علیه برخی از بازرسان آژانس در سال گذشته که از سوی حکومت ایران صورت گرفت با محکومیت شدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مواجه شد.

آژانس از این ممنوعیت تازه به عنوان اقدامی «بی‌سابقه» یاد کرد و آن را «ضربه‌ای بسیار جدی» به توانایی خود برای بازرسی معنادار از تاسیسات هسته‌ای ایران خواند.

پس از آن شورای حکام آژانس، متشکل از ۳۵ کشور، با صدور قطعنامه‌ای خواستار افزایش همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس و رفع ممنوعیت دسترسی بازرسان این نهاد ناظر هسته‌ای شد.

XS
SM
MD
LG