لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۸

بیزینس اینسایدر: پهپادبر «شهید باقری» برای اولین بار لنگرگاه را ترک کرده است


دو تصویر از بندر محل پهلوگرفتن کشتی پهپادبر شهید باقری؛ تصویر سمت راست به تاریخ ٨ آذر نشان می‌دهد پهپادبر مزبور ساحل را ترک کرده است
دو تصویر از بندر محل پهلوگرفتن کشتی پهپادبر شهید باقری؛ تصویر سمت راست به تاریخ ٨ آذر نشان می‌دهد پهپادبر مزبور ساحل را ترک کرده است

وبسایت خبری «بیزینس اینسایدر» روز پنجشنبه با تکیه بر تصاویر ماهواره‌ای گزارش داد که کشتی پهپادبر «شهید باقری» برای نخستین بار لنگرگاه خود در سواحل جنوبی ایران را ترک کرده است.

به گزارش این وبسایت خبری آمریکایی، تصاویر به دست آمده توسط شرکت فناوری «بلک‌اسکای» نشان می‌دهد که کشتی مزبور روز ٢٢ آبان در «مجتمع کشتی‌سازی و صنایع فراساحل ایران» در امتداد سواحل خلیج فارس بوده است.

اما یک تصویر ماهواره‌ای دیگر در ٨ آذر حاکی از عدم حضور کشتی «شهید باقری» در مجتمع مزبور واقع در غرب بندرعباس است.

فرزین ندیمی، پژوهشگر ارشد انستیتو واشنگتن، به «بیزینس اینسایدر» گفت که تغییرکاربری کشتی کانتینربر «شهید باقری» برای مصارف نظامی نشان‌دهنده تلاش حکومت ایران برای نمایش قدرت در آب‌های منطقه است.

کانتینربر «شهید باقری» سابقا «پرارین» نام داشت و حکومت ایران از سال ۲۰۲۱ طرح تغییر کاربری آن به یک کشتی پهپادبر برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را آغاز کرده بود.

هنوز مشخص نیست چه نوع پهپادهایی بر روی این پهپادبر قرار می‌گیرند. به گزارش «بیزینس اینسایدر» ممکن است «شهید باقری» برای حمل ترکیبی از پهپادهای انتحاری، پهپادهای گشت‌زانی، و پهپادهای تهاجمی پس از اتمام عملیات‌های آنها مورد استفاده قرار گیرد.

کشتی «شهید باقری» تنها کانتینربری نیست که جمهوری اسلامی آن را به کشتی نظامی تغییر کاربری داده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سال گذشته کشتی «سروین» را به «شهید مهدوی» تغییر کاربری داد. «شهید مهدوی» می‌تواند هلی‌کوپتر، پهپاد، و یگان‌های نیروهای ویژه، و موشک حمله کند.

این کشتی اوایل سال جاری میلادی به مدت یک هفته به اقیانوس هند عزیمت کرد و در جریان آن از نزدیکی پایگاه نظامی «دیه‌گو گارسیا» متعلق به ایالات متحده آمریکا حرکت کرد.

به باور فرزین ندیمی، دو کشتی مزبور باید نه تنها برای خطوط ارتباطی دریایی و آزادی کشتی‌رانی بلکه برای تاسیسات و زیرساخت‌های ساحلی و داخلی نیز تهدید قلمداد شوند.

در چند سال منتهی به حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، آب‌های منطقه خاورمیانه شاهد تنش‌های فزاینده بود و حکومت ایران در چندین نوبت اقدام به ربودن و یا حمله به کشتی‌های خارجی کرد.

پس از این حمله تررویستی، حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی به بهانه همبستگی با حماس، دیگر گروه نیابتی جمهوری اسلامی، حملات متعدد موشکی و پهپادی علیه کشتی‌های حاضر در آب‌های دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده‌اند.

XS
SM
MD
LG