علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در مصاحبهای با مجله نیوزویک که روز سهشنبه ۲۶ تیرماه منتشر شده، مدعی شد که تهران آمادگی دارد تا مذاکرات مربوط به احیای برجام را با ایالات متحده از سر بگیرد.
وی تأکید کرد که تهران رویکردی «باز» نسبت به این مذاکرات دارد و قصد دارد روابط خود را با چین، روسیه و کشورهای همسایه گسترش دهد.
باقری کنی همچنین در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل، برجام را یک «ابتکار موفق چندجانبه» توصیف کرد که به گفته او قرار بود «نگرانی ساختگی» غرب درباره برنامه هستهای ایران را رفع کند. او با انتقاد از خروج آمریکا از این توافق، این اتفاق را موجب «آسیب دیدن همهٔ طرفهای توافق» دانست.
این اظهارات در حالی بیان میشود که آمریکا از انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور جدید ایران استقبال نکرده است.
جان کربی، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، تأکید کرده که واشنگتن به دلیل تغییر ریاست جمهوری در ایران، آماده بازگشت به میز مذاکره نیست. کربی تصریح کرد که دولت بایدن به دیپلماسی که منافع آمریکا را به پیش میبرد، متعهد است اما انتظار هیچ تغییری در رفتار مقامات ایرانی ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده هم روز دوشنبه ۱۸ تیرماه در واکنش به اعلام اسم مسعود پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی تاکید کرد که با وجود علی خامنهای، آمریکا انتظار هیچ تغییری در سیاستهای تهران را ندارد.
متیو میلر در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: «ما هیچ انتظاری نداریم که این انتخابات منجر به تغییری اساسی در مسیر یا سیاستهای جمهوری اسلامی شود، چون این علی خامنهای است که حرف آخر را در مورد سیاستهای ایران میزند، نه رئیس دولت.»
باقری کنی روز ۲۰ تیرماه هم در گفتگویی با تلویزیون جمهوری اسلامی مدعی شده بود که مذاکرات غیرمستقیم و محرمانه با آمریکا به واسطه کشور عمان در جریان است.
آمریکا این ادعا را هم تکذیب کرده است.