لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۴

واکنش ایران به صدور حکم اعدام روحانی شیعه در عربستان


حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ایران
حسین امیر عبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ایران

یک مقام ارشد وزارت امور خارجه ایران روز پنجشنبه به عربستان سعودی هشدار داد که اجرای حکم اعدام یک روحانی شیعه در آن کشور ممکن است موجب افزایش تنش‌ها میان تهران و ریاض شود.

حسین امیرعبدالهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه ایران گفت محکومیت نمر النمر به اعدام، ممکن است بذر نفاق را پراکنده کند.

دادگاهی در عربستان روز چهارشنبه برای نمر النمر حکم اعدام صادر کرد و به گفته برادر او، این روحانی شیعه به اتهام آنچه که «فتنه‌گری» و رهبری تظاهرات اعتراض‌آمیز سال ۲۰۱۱ میلادی عنوان شد، محکوم به اعدام شده است.

خبرگزاری مهر به نقل از آقای امیرعبدالهیان نوشت اگر اخبار مربوط به محکومیت النمر واقعیت داشته باشد، بی‌تردید احساسات مسلمانان را جریحه دار خواهد کرد و واکنش بین‌المللی را درپی خواهد داشت.

آقای النمر همچنین به عدم اطاعت از رهبری سعودی و جلب دخالت خارجی متهم شده است، که به باور کارشناسان، ظاهراً اشاره به دخالت‌های احتمالی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور است.

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت انتظار می‌رود که مقامات سعودی راهکار واقع بینانه‌ای در پیش بگیرند و در این حکم تجدید نظر کنند، تا بدین ترتیب از افزایش تنش در جهان اسلام جلوگیری شود.

اظهارات امروز آقای امیرعبداللهیان دو روز پس از واکنش او به سخنان سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی بیان شد که روز دوشنبه گفته بود ایران برای حل بحران سوریه باید «نیروهای اشغالگر» خود را از آن کشور خارج کند.

یک روز بعد، معاون وزیر خارجه ایران سخنان وزیر خارجه عربستان را با فضای مذاکرات دیپلماتیک دو کشور در تعارض دانست و گفت ایران «بارزترین کشور منطقه در مبارزه با تروریسم» است و تهران به دولت و مردم عراق، سوریه و منطقه، در مبارزه با تروریسم در چارچوب حقوق بین‌الملل کمک می‌کند.

ایران و عربستان، دو کشور قدرتمند مسلمان خاور میانه، در برخی تحولات منطقه‌ای، بویژه بحران سوریه، اختلاف نظر دارند و این اختلافات تا حدی است که برخی از آن به عنوان «جنگ سرد خاور میانه» یاد می‌کنند. ایران از حکومت بشار اسد در سوریه حمایت می‌کند و عربستان از مخالفان او.

XS
SM
MD
LG