لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۵

رفت و آمد کشتی ها به بندر شهید رجایی قطع شد


با قطع تردد چهار خط کشتیرانی بازمانده به بندر شهید رجایی، رفت و آمد کشتی ها به این بندر بکلی قطع شد.

آخرین خطوط کشتی رانی خارجی که پس از تحریم های غرب به این بندر رفت و آمد داشتند، روز شنبه گذشته مسیر خودر ا به سوی بنادر جنوبی خلیج فارس تغییر دادند و از حضور در این بندر خودداری کردند.

بندر شهید رجایی بزرگ ترین بندر بازرگانی ایران است که، به گزارش سایت های خبری تابناک و آخرین نیوز، پیش از تحریم ها ۳۰ خط کشتی رانی خارجی به آن رفت و آمد می کردند. پیش از قطع کامل تردد به این بندر، هنوز چهار خط کشتی رانی بین المللی به این بندر تردد داشت. این خبرگزاری ها علت اصلی این وضعیت را سوء مدیریت و کارشکنی در بدنه سازمان بنادر و دریانوردی ایران ذکر کرده اند.

به نوشته این سایت ها پس از تحریم های یک جانبه کشورهای غربی علیه شرکت دریانوردی تاید واتر خاورمیانه، که به سپاه پاسداران وابسته است، خطوط کشتی رانی بین المللی از فعالیت در بنادری که این اپراتور کار می کرد منع شدند. مسئولان سازمان بنادر و دریا نوردی ایران برای دور زدن این تحریم تصمیم گرفتند شرکت های دیگری را وارد این بندر کنند. اما بر اثر آنچه تابناک کارشکنی ها و سوء مدیریت خوانده است، این اقدام ها ناتمام ماند و سرانجام با فشار بیشتر کشورهای غربی و بایکوت سراسری بنادر ایران، اکنون ورود و خروج کشتی های خارجی به این بندر به طور کامل قطع شده است.

تحریم های بین المللی علاوه بر کشتی های خارجی شامل خطوط کشتی رانی ایرانی نیز می شود.

بندر شهید رجایی که در نزدیکی تنگه استراتژیک هرمز قرار دارد، مهم‌ترین بندر ایران از حیث تجاری و استراتژیک‌ است. این بندر اصلی‌ترین بندر کانتینری ایران نیز هست و در میان بندرهای کانتینری در جهان رتبه ۴۴ و در بین بندر های منطقه مقام چهارم را دارد.

بنا بر طرح های توسعه قرار بود ظرفیت عملیاتی این بندر ارتقا یابد و با ظرفیت بیش از ۶ میلیون تن کانتینر به رده بیستمین بندر کانتینری جهان برسد.

در آمد ایران به دلیل کاهش شدید مشتریان و نبود بیمه های بین المللی برای تانکرهای آن بشدت سقوط کرده است. تحریم های اقتصادی و بانکی نیز مشکلاتی بر سر راه انتقال ارز به درون کشور ایجاد کرده است.
XS
SM
MD
LG