شاهزاده رضا پهلوی و همسرش یاسمین پهلوی روز جمعه اول اردیبهشت به سفر پنج روزه خود به اسرائیل پایان دادند.
گیلا گاملیل، وزیر اطلاعات اسرائیل، که از سوی دولت بنیامین نتانیاهو میزبان شاهزاده رضا پهلوی و همسرش طی این سفر بود، با انتشار عکسی از خود، شاهزاده رضا پهلوی و یاسمین پهلوی به زبان فارسی نوشت: «ولیعهد ایران رضا پهلوی، متشکریم! شما نشانی از رهبری شجاع در نظر اسراییل و جهان آزاد هستید.» به گفته خانم گاملیل، «با هم در مقابل محور شرارت ایستاده ایم و این سرآغاز راه است.»
شاهزاده رضا پهلوی روز جمعه با انتشار عکسهایی از حضور خود و همسرش یاسمین، در مرکز جهانی بهائی در شهر حیفا در اسرائیل خبر داد و نوشت: «تحت تاثیر آرامش و زیبایی باغها، و نیز پیام اتحاد و با-هم-بودنِ آیین بهائی قرار گرفتیم.» در مرکز جهانی بهائی مرکز معنوی و اداری دین بهائیت است.
جزئیات سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل
شاهزاده رضا پهلوی و یاسمین پهلوی روز دوشنبه وارد اسرائیل شدند و مورد استقبال گیلا گاملیاِل، وزیر اطلاعات اسرائیل، قرار گرفتند.
شاهزاده رضا پهلوی در توییتی ضمن ابراز خوشحالی از ورود به اسرائیل گفت: « برای ساختن آیندهای سرشار از صلح و آبادانی که مردم منطقه ما شایسته آنند متعهدیم.» او در ادامه گفت: «از فرزندان کوروش تا فرزندان اسرائیل، ما این آینده را همراه یکدیگر و با دوستی خواهیم ساخت.»
شاهزاده رضا پهلوی روز دوشنبه با حضور در بنای یادبود یادواشم در اورشلیم، در توییتی به زبان انگلیسی نوشت به همراه خانوادههای قربانیان هولوکاست در مراسم یادبود آنها شرکت کرد تا یادشان را گرامی بدارد.
او در حاشیه این مراسم، با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، نیز دیدار کرد.
شاهزاده رضا پهلوی و همسرش یاسمین پهلوی روز سهشنبه در محوطه دیوار ندبه حضور یافت. او با انتشار تصاویری از خود و همسرش گفت: «دو هزار و پانصد سال پیش، کوروش بزرگ یهودیان را از اسارت رهانید و به آنان کمک کرد تا معبدشان در اورشلیم را بازسازی کنند.» او در ادامه افزود: «با احترامی عمیق از دیوار ندبه بازدید و دعا کردم روزی برسد که ایران و اسرائیل بتوانند دوستی تاریخیشان را از سر بگیرند.»
شاهزاده رضا پهلوی در همین روز با اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل دیدار کرد. او با انتشار عکسی از خود، رئیس جمهوری و وزیر اطلاعات اسرائیل گفت: «پرزیدنت اسحاق هرتزوگ، از شما برای استقبال گرم و پیام دوستیتان به ملت ایران سپاسگزارم، و به نوبهی خود، آیندهای را آرزو میکنم که در آن، ایران و اسرائیل پیوندهای دیرین خویش را برای امنیت و رفاه بیشتر هر دو ملت تجدید کنند.»
شاهزاده رضا پهلوی و همسرش یاسمین پهلوی روز چهارشنبه از تاسیسات آب اسرائیل منطقه سورک بازدید کردند. او در توییتی نوشت: «در حالی که جمهوری اسلامی در ایران دریاچهها، رودخانهها و تالابها را به بیابان تبدیل میکند، در اسرائیل، دولت و صنعت، کویر را به آب تبدیل میکنند.» او با «چشمگیر» خواندن فناوری آب اسرائیل افزود: «پس از گفتگو با دانشمندان، کارشناسان آب و مبتکران زیرساخت در اینجا، من مطمئن هستم که یک ایران آزاد و دموکراتیک میتواند در همکاری با اسرائیل، آسیبهای محیطزیستی ایجادشده از سوی جمهوری اسلامی را جبران کند و اکوسیستم آبی ایران را نوسازی و بازسازی نماید.»
شاهزاده رضا پهلوی و همسرش یاسمین پهلوی در همین روز با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و همسرش سارا نتانیاهو در دفتر نخستوزیری اسرائیل دیدار کردند. او در توییتی ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: «ما در این دیدار از حمایت مستمر اسرائیل از آرمانهای دموکراتیک مردم ایران قدردانی و تأکید کردیم که ایرانیان به عنوان فرزندان کوروش بزرگ به دنبال حکومتی هستند که به میراث کوروش، یعنی بردباری در قبال ادیان و باورهای مختلف و حمایت از حقوق بشر، احترام بگذارد.» او در ادامه توییت خود افزود: «به زودی روزی فرا خواهد رسید که دو ملت ایران و اسرائیل از روابط عادی و تبادلات فرهنگی، علمی و اقتصادی غنی و سودمند برای هر دو ملت برخوردار شوند.»
شاهزاده رضا پهلوی و همسرش یاسمین پهلوی، روز پنجشنبه از دیوارنگاره «زن زندگی آزادی» در شهر ناتانیا بازدید کرد. وزیر اطلاعات اسرائیل ویدیویی منتشر کرد که نشان میدهد آنها به همراه شهردار ناتانیا در کنار دیوارنگارهای در حمایت از زنان ایران، شعار محوری اعتراضات سراسری ایران یعنی «زن زندگی آزادی» را به دو زبان فارسی و انگلیسی تکرار میکنند.
شاهزاده رضا پهلوی در روز پنجشنبه در ادامه فعالیتهایش به همراه گیلا گاملیال، وزیر اطلاعات اسرائیل از باغهای بهائی حیفا بازدید کرد.
باغهای بهائی حیفا یا باغ ایرانی، باغ هایی پلکانی پیرامون «کوه کرمل» در شهر حیفا واقع در شمال اسرائیل هستند که آرامگاه باب، پیامبر بهائیان در آن قرار دارد.
دانشگاه حیفا نیز در همین روز میزبان شاهزاده رضا پهلوی و خانم گیلا گاملیال بود. شاهزاده رضا پهلوی در یک سخنرانی در میان جمعی از اساتید و دانشجویان این دانشگاه گفت: «زمان آن رسیده که جهانیان راه درست را انتخاب کنند و بدانند که سکوت جایز نیست.» او در ادامه افزود: «فراتر از منافع مشترک واضحی که ایران و اسرائیل به عنوان متحدان و شرکای طبیعی دارند، بقیه جهان باید سرانجام تصمیم خود را بگیرند و بگویند که میخواهند در کدام سمت تاریخ بایستند.»
کارشناسان و تحلیلگران، سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل را زمینهساز تغییرات مهمی میدانند.
بن سبطی، کارشناس امور اسرائیل، در گفتوگو با صدای آمریکا با اشاره به واکنش مثبت افکار عمومی در اسرائیل، بهویژه ایرانیتبارها، این سفر را یک «سورپرایز» پس از «سالها جدایی و قطع رابطه با ایران بعد از انقلاب» ۵۷ دانست و افزود، این «اقدام جدید و ابتکاری است که البته نتیجهاش را» هرچند نمیتوان اکنون پیشبینی کرد، اما «تغییری در وضع میان اسرائیل و ایرانیان چه در خود ایران و چه در خارج از ایران است.»
همچنین، نیکآهنگ کوثر، روزنامهنگار حوزه آب «طرح مهمترین چالش امروز و آینده ایران و آگاه و حساس کردن جامعه سیاسی و مدنی نسبت به این مسئله» را «کار بزرگ» شاهزاده رضا پهلوی در این سفر دانست که به گفته او، «حامیان رژیم [جمهوری اسلامی] در داخل و خارج سالها عامدانه دربارهاش ساکت بودهاند و اکثر مخالفان هم ایدهای دربارهاش ندارند.»
اما ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، تلاش کرد این سفر را «بیارزش» جلوه دهد و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، نیز اسرائیل را تهدید کرده که در صورت «کوچکترین اقدام» علیه جمهوری اسلامی «پاسخ سختی» خواهد داشت و «با نابودی حیفا و تلآویو همراه خواهد بود.»