شاهزاده رضا پهلوی با ابراز خرسندی از سفرش به اسرائیل گفت که به «تلاش برای ساختن آیندهای سرشار از صلح و آبادانی» متعهد است و آینده با دوستی «فرزندان کوروش و فرزندان اسرائیل» ساخته میشود.
شاهزاده رضا پهلوی روز دوشنبه ۲۸ فروردین پس از ورود به اسرائیل و پیش از شرکت در مراسم یادبود قربانیان هولوکاست با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، دیدار و گفتوگو کرد.
شاهزاده رضا پهلوی پیش از این دیدار با انتشار عکسی از استقبال گیلا گامالیل ، وزیر اطلاعات اسرائیل، از او و همسرش یاسمین پهلوی، در توییتی نوشت: «یاسمین و من در اسرائیل هستیم. خوشحالیم که اینجاییم و به تلاش برای ساختن آیندهای سرشار از صلح و آبادانی که مردم منطقه ما شایسته آنند متعهدیم.»
او تأکید کرد: «از فرزندان کوروش تا فرزندان اسرائیل، ما این آینده را همراه یکدیگر و با دوستی خواهیم ساخت.»
گیلا گامالیل که میزبان شاهزاده رضا پهلوی در این کشور است، تصمیم او برای این سفر را «شجاعانه» توصیف کرد.
خانم گاملیل در توییتی خطاب به شاهزاده رضا پهلوی نوشت: «رضا پهلوی، ولیعهد ایران، به اسرائیل خوش آمدید. ما با هم، برای نسلهای آینده، روابط بین ملتها را تجدید خواهیم کرد.»
وزیر اطلاعات اسرائیل همچنین این سفر را «تاریخسازی» دانسته و گفته است که «مفتخر» است در «این هفته در اسرائیل میزبان رضا پهلوی، ولیعهد ایران، به عنوان ارشدترین شخصیت ایرانی که تاکنون به اسرائیل سفر کرده، است.»
او تأکید کرده است: «ولیعهد یک نماد رهبری متفاوت از رژیم آیتالله است و ارزشهای صلح و مدارا را رهبری میکند. ما نخستین قدم را برای بازسازی روابط میان ملتها برمیداریم.»
او روز دوشنبه در مراسم یادبود قربانیان هولوکاست در اورشلیم گفت که جمهوری اسلامی «نماینده مردم ایران نیست.»
سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل واکنشهای گستردهای در رسانههای اجتماعی برانگیخته است.
امین سوفیامهر، پژوهشگر روابط بینالملل، در توییتی نوشت: «این که اولین سفر غیراروپایی شاهزاده رضا پهلوی به اسرائیل بوده، نشان از آینده روشن میان دو ملت تاریخی ایران و اسرائیل دارد. دوستی ایران و اسرائیل آخرین میخ به تابوت ارتجاع سرخ و سیاه در ایران خواهد بود.»
کسری اعرابی، کارشناس سیاست بینالملل و تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در توییتی به موقعیت زمانی سفر شاهزاده رضا پهلوی به اسراییل برای بزرگداشت روز یادبود هولوکاست، تنها سه روز پس از این که «رژیم خامنهای» در «روز قدس» وعده نابودی کشور یهودیان را داد، اشاره کرد و نوشت: «این سفر تاریخی واضح نشان میدهد که سقوط جمهوری اسلامی آزادیبخش ترین اتفاق برای ایران، منطقه و جهان خواهد بود.»
عبدالله گنجی، از چهرههای رسانهای نزدیک به جمهوری اسلامی، نیز در واکنش به سفر شاهزاده رضا پهلوی نوشت: «موساد با دعوت پهلوی نشان داد پشت پرده هدایت اپوزیسیون را در اختیار دارد. دعوت انفرادی از ایشان هم نشاندهنده وجود اختلاف در اپوزیسیون و هم نشان از تصمیم اسرائیل به محوریت ویی در میان اپوزیسیون است.»
به ادعای او، «این دعوت یعنی اسرائیل تمرکز خود برای التهاب در داخل ایران را رها نکرده است.»
علی افشاری، فعال سیاسی نیز، در توییتی نوشت: «رضا پهلوی میتواند "پیام دوستی"
خودش و حداکثر موکلانش را به اسرائیل بدهد! او نمایندگی از ملت ایران ندارد! خودخوانده نمیتوان مدعی سخنگویی مردم شد!»
آقای افشاری اضافه کرد: «پذیرش دعوت افراطیترین دولت تاریخ اسرائیل که مورد نارضایتی اکثر اسرائیلیها است، نه تنها افتخاری ندارد بلکه باعث سرافکندگی است.»
در نخستین واکنش جمهوری اسلامی، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه که در نشست رسانهای درباره سفر شاهزاده رضا پهلوی مورد سوال قرار گرفت، ادعا کرد که این سفر «هیچ ارزشی ندارد.»
شاهزاده رضا پهلوی روز یکشنبه برنامه سفرش به اسرائیل را برای «ادای احترام به قربانیان هولوکاست» و «رساندن پیام دوستی مردم ایران» اعلام کرد و گفت که در خلال آن با کارشناسان آب اسرائیلی درباره «سوءاستفاده» جمهوری اسلامی از منابع طبیعی ایران گفتوگو خواهد کرد.
او در توییتی نوشت: «من میخواهم مردم اسرائیل بدانند که جمهوری اسلامی نماینده مردم ایران نیست و پیوند دیرینه بین مردم ما میتواند به نفع هر دو ملت بازسازی شود. من به اسرائیل میروم تا نقشم را در ساختن به سوی آن آینده روشنتر ایفا کنم.»