لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۵

پدر مهسا امینی به صدای آمریکا: صحت گزارش پزشکی قانونی را تایید نمی‌کنم


مهسا (ژینا) امینی
مهسا (ژینا) امینی

سه هفته پس از کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، و در حالی که سازمان پزشکی قانونی ایران روز جمعه ۱۵ مهر با انتشار گزارشی درباره علت مرگ این دختر جوان مدعی شد علت مرگ او «ناشی از اصابت ضربه به سر و اعضا و عناصر حیاتی بدن نبوده است»، پدر مهسا امینی در گفت وگویی اختصاصی با صدای آمریکا صحت این گزارش را رد کرد.

پدر مهسا امینی به صدای آمریکا گفت تحت هیچ شرایطی نظر پزشکی قانونی را نمی‌تواند تایید کند. او گفت با چشمان خود دیده که روی پیکر دخترش، در ناحیه پشت گردن و گوش رد خون بوده و قسمت زیادی از بدن او از جمله پاهایش کبود شده بود. به گفته امجد امینی، چطور می‌شود پذیرفت که مهسا مورد ضرب و شتم قرار نگرفته باشد؟

پزشکی قانونی در گزارش خود گفته است مهسا امینی «در هشت سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (از جمله آدرنال و تیروئید) شده است. به علت این بیماری زمینه‌ای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.»

در این گزارش ادعا شده «ایشان در تاریخ ۱۴۰۱/۶/۲۲ از ساعت ۱۹:۵۶ بطور ناگهانی دچار افت هوشیاری شده و متعاقب آن بر زمین می‌افتد که با توجه به بیماری زمینه‌ای، متوفیه توانایی لازم جهت جبران و تطابق با وضعیت ایجاد شده را نداشته، لذا در شرایط مذکور دچار اختلال ریتم قلب و کاهش فشار خون و متعاقب آن کاهش سطح هوشیاری شده است.»

پدر مهسا امینی پیشتر نیز در گفت‌وگو با صدای آمریکا ضمن تکذیب هر گونه سابقه بیماری مهسا امینی با اشاره به «ورزشکار بودن» دخترش، تأکید کرده بود: «دروغ است! به خدا قسم هیچ نوع مریضی‌ نداشته و حتی درمانگاه هم نرفته، مگر برای سرماخوردگی ساده. او ورزشکار بود.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

اعتراض‌ها به کشته شدن او در سه هفته گذشته در ایران و بسیاری از شهرهای جهان ادامه داشته است و در این مدت مقامات امنیتی، قضایی و نظامی ایران ده‌ها نفر از معترضان را زخمی و کشته‌اند و یا تهدید، احضار و بازداشت کرده‌اند.

حمایت وزرای خارجه هفت کشور از «زنان شجاع» ایران

وزرای خارجه شش کشور غربی و شیلی روز جمعه ۱۵ مهرماه در یک پیام ویدیویی مشترک بر ایستادگی کشورهایشان در کنار «زنان شجاع» ایران تاکید کردند.

در این پیام که در توییتر وزارت خارجه آلمان منعکس شده و با تصویری از مهسا امینی آغاز می‌شود وزرای خارجه آلمان، کانادا، بلژیک، سوئد، ایتالیا، فرانسه و شیلی از حقوق معترضان ایرانی دفاع کرده‌اند.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، در این پیام گفت کشورش در کنار «زنان شجاع ایران برای حقوقشان، برای صلح و برای آزادی‌شان» ایستاده‌ است.

ملانی جولی وزیر خارجه کانادا نیز گفت این کشور «در کنار زنان شجاع ایران که برای آزادی خود و آینده مبارزه می‌کنند، ایستاده است؛ چرا که حقوق زنان، حقوق بشر است.»

همچنین کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه خشونت علیه معترضان در ایران باید پایان یابد گفت: «فرانسه از این اعتراضات حقوق بشری دفاع می‌کند و سکوت گزینه فرانسه نیست. کسانی که مسئول هستند، مواخذه خواهند شد.»

این توییت با دو هشتگ معترضان ایرانی و مهسا امینی به اشتراک گذاشته شده است.

همزمان، شماری از وکلا و حقوقدانان در کشورهای مختلف دادخواستی خطاب به وزیران خارجه کشورهای جهان امضا کرده‌اند که در آن از آنان با توجه به سرکوب معترضان در ایران خواسته شده است اقدامی فوری مانند قطع روابط دیپلماتیک کشورهایشان با ایران درپیش گیرند.

  • ادعای یک مقام قضایی در مورد علت کشته شدن سارینا اسماعیل‌زاده

سارینا اسماعیل‌زاده یکی از نوجوانانی است که بر اساس اعلام سازمان عفو بین‌الملل در این اعتراض‌ها کشته شد.

رئیس کل دادگستری استان البرز روز پنجشنبه درباره علت مرگ سارینا اسماعیل زاده، دانش‌آموز ۱۶ ساله که در اعتراضات جاری کشته شد، گفت که او «از پشت بام همسایه به پایین پریده بوده و خودکشی کرده است.»

حسین فاضلی هریکندی مدعی شده است، روز اول مهر پس از دریافت گزارش یک مورد سقوط از ارتفاع در کرج و بررسی اولیه مشخص شد «جسد متعلق به دختر نوجوان حدودا ۱۶ ساله است که در محل ورودی پارکینگ پشتی ساختمان همسایه مادربزرگ متوفی در عظیمیه کرج قرار داشت.»

به گفته این مقام قضایی «متوفی به همراه مادر خود همان شب در منزل مادربزرگ خود بودند و از راه‌پله منزل مادر بزرگ، خود را به پشت بام طبقه پنجم رسانده و از آنجا پس از ورود به پشت بام همسایه به پایین پریده و طبق بررسی‌های اولیه خودکشی کرده است.»

او گفته است تحقیقات از مادر سارینا مشخص کرده که «متوفی سابقه خودکشی ناموفق با مصرف قرص داشته است.»

به گفته رئیس کل دادگستری استان البرز «علت فوت شوک ناشی از ضربه به دنبال صدمات و شکستگی‌های متعدد و خونریزی به دلیل سقوط از ارتفاع بوده است.

سارینا اسماعیل‌زاده نوجوانی که در اعتراضات کرج کشته شد علاوه بر کانال یوتیوب چند کانال تلگرامی داشت که «وحیدآنلاین» آنها را معرفی کرده است. او علاوه بر انتشار عکس‌هایی از اعتراضات، سه روز قبل از این که کشته شود نوشته بود: «یعنی میشه بشه؟» و روز بعد هم نوشت: «وطنم بوی غربت میده...»

ادعای مقام قضایی جمهوری اسلامی در مورد علت مرگ سارینا اسماعیل‌زاده در شرایطی است که بر اساس گزارش‌ها، مقامات ایران در روزهای اخیر خانواده‌های کشته‌شدگان را برای اعتراف اجباری در مورد نحوه کشته‌شدن بستگان معترض خود تحت فشار گذاشته‌اند.

مادر نیکا شاکرمی، یکی دیگر از نوجوانان کشته شده در اعتراضات اخیر، روز چهارشنبه با تأکید بر حضور دخترش در اعتراضات و کشته شدنش، گفته بود «شایعات مختلفی ساخته‌اند» و «برادر و خواهر مرا» بازداشت و تحت فشار گذاشته‌اند و از خواهرم «اعترافاتی مسخره» گرفته‌اند؛ «هر بچه‌ای هم می‌دانست این ها این کار را می‌کنند.»

مهرداد درویش‌پور، جامعه‌شناس، در گفت‌وگو با صدای آمریکا تنها کارکرد اعترافات اجباری را بیشتر شدن خشم مردم دانست.

  • سرکوب معترضان و درخواست از رییس جمهوری آمریکا

حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی ایران روز پنجشنبه گفت «۱۷ نفر که دارای سلاح جنگی بودند در اعتراضات اخیر دستگیر شده‌اند.» به گفته او هدف بازداشت‌شدگان «آشوب و برهم زدن نظم و امنیت بوده تا پروژه کشته سازی و آشوب‌ها» ادامه یابد.

فرمانده نیروی انتظامی همچنین گفت: «تعدادی از این افراد شناسایی و دستگیر شده‌اند و تعدادی هم دستگاههای مربوطه در روزهای آینده به سراغشان می‌روند.»

در عین حال بیست سازمان حقوق بشری در نامه‌ای مشترک از جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند با سرکوب‌کنندگان معترضان در ایران مقابله کند.

در این نامه، سازمان‌های حقوق بشری با اشاره به کشته و زخمی شدن شماری از معترضان نوشته اند «مردم ایران در شرایط پیش رو به حمایت آمریکا و کل جامعه جهانی نیاز دارند.»

آمریکا تاکنون به روش‌های مختلف از اعتراض‌های مردم ایران به جمهوری اسلامی حمایت کرده است.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، اوفک، روز پنجشنبه هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی را به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضات مردمی و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم کرد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، در این باره گفت: «حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌جویانه، برای تضمین آزادی و کرامت فردی، حیاتی هستند.» به گفته او، «ایالات متحده قطع اینترنت توسط دولت ایران و سرکوب مداوم و خشونت‌آمیز اعتراضات مسالمت‌جویانه را محکوم می‌کند» و در تحریم کردن آمران و حامیان چنین اقداماتی درنگ نخواهد کرد.

  • اختلال در اینترنت و ادامه اعتراض‌ها

اختلال اینترنت در ایران همچنان موجب جلوگیری از اطلاع‌رسانی به‌موقع درباره اعتراضات سراسری است. همچنین گزارش‌ها حاکی از این است که محدودسازی اینترنت در ایران «وارد مرحله» جدید شده و حتی فیلترشکن‌ها هم «هیچ کاربردی ندارد.»

گزارش‌های شهروندی از ساعات پایانی پنج‌شنبه ۱۴ مهر حاکی از آن است که اعتراض‌ها در مناطقی از ایران برای بیستمین شبانه روز متوالی ادامه دارد و معترضان در اصفهان و رفسنجان به خیابان آمدند.

در عین حال اعتراض ایرانیان دیگر کشورها به جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف ادامه دارد.

راهپیمایی اعتراضی تورنتو کانادا در حمایت از اعتراضات ایران
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00

XS
SM
MD
LG