ادامه اعتراضات سراسری ایران، سینماهای کشور را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
به گزارش خبرگزاریهای داخلی، اعتراضات اخیر در شهرهای مختلف ایران باعث کاهش چشمگیر تعداد تماشاگران شده است و اکثر آثار اکران شده در هفتههای اخیر به سختی در گیشه شکست خوردهاند.
این در حالی است که حتی پیش از آغاز دور جدید اعتراضات، سینمای ایران با ریزش شدید مخاطب مواجه بود و مردم به دلایل مختلفی از جمله حکومتی شدن جریان اصلی سینمای ایران، و حضور سازمانهای وابسته به سپاه پاسداران یا دستگاههای امنیتی در این عرصه علاقه چندانی برای تماشای فیلمها نداشتند.
گزارشها حاکی از این است که در جریان اعتراضات اخیر، تعدادی از سینماها به دلیل شرایط امنیتی، یا عدم استقبال مردم، سانسهای خود را کاهش دادهاند، یا در بعضی روزها بصورت کامل تعطیل کردهاند.
این در حالی است که بسیاری از تهیهکنندگان نیز ترجیح دادهاند تا فیلمهای خود را در چنین شرایطی اکران نکنند و سرمایه خود را به خطر نیندازند.
مسئولان سینمایی امیدوار بودند تا با اکران آثار کمدی و به اصطلاح تماشاگرپسند در پاییز ۱۴۰۱ تا حدی شرایط تجاری اسفبار گیشه را تغییر دهند ولی آمار روزهای اخیر نشان میدهد که این طرح شکست خورده است.
فیلم «بخارست» به کارگردانی مسعود اطیابی که از آن بهعنوان یکی از آثار مطرح سینمایی امسال یاد میشد، پس از چند هفته که هیچ فیلم جدیدی ریسک اکران را نمیپذیرفت، از سهشنبه ۲۴ آبان اکران شد.
حسین یاری، پژمان جمشیدی، امیرحسین آرمان، هادی کاظمی، غلامرضا نیکخواه، و بابک کریمی از جمله بازیگران این اثر کمدی هستند.
براساس آمار رسمی، بخارست در سه روز نخست اکران فقط حدود پانزده هزار بلیط فروخت و ۴۶۰ میلیون درآمد داشت که رقمی در حد فاجعه است.
به گفته مسعود اطبایی، شرایط جامعه، تعطیلی سینماها، و برخی مشکلات دیگر از جمله دلایل فروش پایین فیلمی است که انتظار میرفت به سرعت میلیاردی شود.
آمار موجود نشان میدهد که در پنج روز گذشته سینمای ایران فقط حدود ۹۶ هزار تماشاگر داشته است.
به عقیده کارشناسان، شرایط فروش بخارست در گیشه چشمانداز سینمای ایران در ماههای اخیر را ترسیم خواهد کرد و ناکامی این فیلم به معنای بحرانیتر شدن وضعیت اقتصادی صنعتی است که در آستانه ورشکستگی قرار دارد.
صاحبان سینما امیدوار بودند تا با پخش مسابقات فوتبال جام جهانی قطر در سالنهای خود موفق به کسب درآمد جانبی شوند ولی به دلیل شرایط خاص جامعه هنوز مشخص نیست که این طرح اجرا شود.
از طرفی با توجه به جو منفی علیه تیم ملی فوتبال ایران، و خشم ایرانیان از بیتفاوتی بازیکنان درقبال سرکوب بیرحمانه حکومت، به نظر نمیرسد که شور و اشتیاق زیادی برای تماشای مسابقات این تیم به ویژه در سینما وجود داشته باشد.