لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۹

استقبال کاربران فضای مجازی از انتشار تصاویر بدون حجاب اجباری کتایون ریاحی


کتایون ریاحی
کتایون ریاحی

علی‌رغم تهدیدهای حکومت ایران، مخالفت با حجاب اجباری از سوی زنان و دختران ایرانی در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد. در این حال، انتشار تصاویری از کتایون ریاحی، بازیگر زن ایرانی بدون حجاب اجباری با استقبال زیادی از سوی کاربران فضای مجازی مواجه شده است.

او در این تصاویر با پوششی معمولی و بدون حجاب دیده می‌شود و به ابراز احساسات مردم پاسخ می‌دهد.


بسیاری از کاربران ضمن ستایش شهامت و‌ جسارت شجاعت کتایون ریاحی، او را «هنرمند مردمی» و «با شرافتی» توصیف کردند که با «شجاعت» به حجاب اجباری «نه» می‌گوید.

خانم ریاحی از نخستین هنرمندانی بود که حجاب اجباری را از سر برداشت و از اعتراضات مردمی در ایران حمایت کرد. نیروهای امنیتی به همین دلیل او را بازداشت کردند که برای مدتی زندانی بود، و در نهایت محاکمه شد.

در این مورد بسیاری از هنرمندان زن ایرانی از هنگام آغاز اعتراضات سراسری در شهریور ماه گذشته، ضمن انتقاد از حجاب اجباری خواستار لغو این قانون شدند.

تعدادی از این هنرمندان نیز به دلیل حمایت از معترضان ایرانی و انتشار تصاویر بی‌حجاب خود در شبکه‌های اجتماعی برای مدتی بازداشت شدند.

هفته گذشته نیز کتایون ریاحی، گلاب آدینه، و فاطمه معتمد آریا بدون حجاب اجباری در مراسم تشییع کیومرث پوراحمد، سینماگر ایرانی، شرکت کردند و خبرساز شدند.

در واکنش به این اقدام، کانال تلگرامی «رجانیوز» در پستی با اشاره به حواشی ایجادشده پس از انتشار تصاویر بدون حجاب این بازیگران، نوشت: «شرعا حجاب بر زنان سالخورده که زنانگی خود را نیز از دست داده‌اند واجب نیست.»

نویسنده این مطلب در توجیه ادعای خود به آیه‌ای از قرآن اشاره کرد که به گفته او چنین مضمونی دارد.

این موضوع، انتقاد شماری از فعالان حقوق زنان را به دنبال داشت که آن را توهین به زنان دانستند.

در ماه‌های اخیر مخالفت‌ها با حجاب اجباری، با واکنش تند حکومت و برخورد سرکوبگرانه عوامل آن همراه شده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، حجاب اجباری را «محدودیت شرعی و قانونی» و کشف حجاب را «حرام شرعی و سیاسی» دانست و خواستار برخورد جدی با متخلفین شد.

پس از آن، احمدرضا رادان، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، گفت که از روز شنبه ۲۶ فروردین، افرادی که کشف حجاب کنند از طریق تجهیزات هوشمندی مانند دوربین‌های «ثبت تخلفات و جرائم رانندگی» شناسایی می‌شوند.

به گفته او، در ابتدا به متخلفان تذکر داده می‌شود و در مراحل بعدی برای مجازات به دادگاه معرفی خواهند شد.


فرمانده کل نیروی انتظامی در شرایطی این سخنان را مطرح کرد که محسن اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، هفته گذشته به بالا بودن هزینه برخوردها با مخالفان حجاب اجباری اذعان کرده بود. او گفته بود :«اگر بخواهیم این مسائل را صرفاً با بگیر و ببند حل کنیم، هزینه‌ها بالا می‌رود و شاهد اثربخشی نخواهیم بود.»

این‌ها در شرایطی است که در روزهای اخیر، تصاویر زیادی از زنان و دختران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که بدون حجاب در کوچه، خیابان، پارک، یا مکان‌های عمومی دیده می‌شوند و ترسی از برخورد مأموران و عوامل حکومتی جمهوری اسلامی ندارند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG