اخبار منتشر شده در رسانههای حقوق بشری و رسانههای ایران حاکی از شنود اتاق کلابهاوس خصوصی دادخواهان سلامت در کلابهاوس، تداوم اعتصاب غذای محمد نجفی وکیل دادگستری در زندان اراک، و اخراج یک فعال دانشجویی کُرد از دانشگاه تبریز است.
- اتاق کلابهاوس خصوصی دادخواهان شنود میشد
محمود بهزادیراد، وکیل مدافع مصطفی نیلی در رابطه با وضعیت پرونده این وکیل دادگستری که از تاریخ ۲۳ شهریورماه به همراه آرش کیخسروی و مهدی محمودیان در بازداشت به سر میبرد به وبسایت «امتداد» گفت، مدیرکل اطلاعات قضائی در نظریهای که در گردش کار پرونده نوشته پیشنهاد کرده است که کیفرخواست مصطفی نیلی تهیه و به اشد مجازات محکوم شود.
به گفته این وکیل دادگستری، یکی از عناوین اتهامی آقای مصطفی نیلی و دیگر وکلا و فعالانی که نام آنها به عنوان متهم در این پرونده ذکر شده است، اداره و عضویت در گروههای معاند است، اتهامی که گفته میشود مصداق آن تشکیل گروهی در «واتساپ و کلابهاوس» برای بررسی کوتاهی در جانباختن شهروندان ایرانی بر اثر کرونا بوده است.
به گفته بهزادیراد، اتاق کلابهاوس این فعالان به صورت غیرقانونی شنود شده است و از مباحث مطرح شده در آن به شکل گزینشی برای ساختن پرونده علیه این اعضا استفاده شده است.
- کانون مدافعان حقوق بشر مقامات قضایی را «مسئول حفظ جان محمد نجفی» دانست
کانون مدافعان حقوق بشر با اشاره به تداوم اعتصاب غذای محمد نجفی، وکیل دادگستری در زندان اراک، خواهان توجه نهادهای بینالمللی و مسئولین داخلی به وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران به ویژه مدافعان حقوق بشر جلب شد و به مقامات قضایی هشدار داد که حفظ جان محمد نجفی بر عهده آنان است.
این نهاد حقوق بشری که میگوید محمد نجفی از روز شنبه ۲۰ آذر ماه در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی و مخالفت با مرخصی درمانی اعتصاب غذای خود را شروع کرده است افزود، به موجب قوانین و آییننامههای مصوب، شیوه دستگیری، حقوق متهم و نحوه اعمال مجازات کاملا مشخص بوده و مسئولیت حفظ جان فرد زندانی بر عهده روسای زندان و مقامات قضایی است.
- اخراج یک فعال دانشجویی کُرد از دانشگاه تبریز
سازمان حقوقبشری «ههنگاو» از اخراج یک فعال دانشجویی کُرد علیرغم قبولی در آزمون علمی مقطع دکتری دانشگاه تبریز خبر داد و نوشت، سوران (مسلم) دانشور، فعال دانشجویی اهل مریوان طی روزهای گذشته پس از مراجعه به دانشگاه تبریز، توسط مسئولین دانشگاه مطلع شده است که اداره اطلاعات مانع ادامه تحصیل او در دانشگاه تبریز شده و این دانشگاه را تحت فشار قرارداده است تا او را اخراج کنند.
به گفته این سازمان حقوق بشری، سوران دانشور سال ۱۳۹۰ نیز در مقطع فوق لیسانس و سال ۱۳۹۹ در مقطع دکتری ستاره دار شده بود، اما با دادن تعهد به تحصیل خود ادامه داده بود.