چند روز پس از اینکه وزیر اطلاعات محمود احمدی نژاد نسبت به رخ دادن «فتنهای دیگر» هشدار داد، رئیس قوه قضائیه و دادستان تهران اعلام کردند که اجازه رخ دادن حوادثی نظیر سال ۸۸ را نمیدهند.
صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران روز پنجشنبه ۳۱ فروردین مدعی شد که «دشمن خارجی» ممکن است «هوس کند در انتخابات ضربهای به نظام وارد کند.»
او از روسای دادگستری و دادستانها خواست تا با همکاری نیروهای انتظامی و امنیتی اجازه «فتنهگری» و «اغتشاش» ندهند و «فتنه ۸۸ » تکرار نشود.
یک روز پیشتر عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران هم گفته بود که با اقدامات خلاف قانون کاندیداها و رسانهها برخورد میشود. او همچنین نسبت به برگزاری تجمعهای غیرقانونی و برهم زدن امنیت هشدار داد.
مقامات قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی، اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸ را «فتنه» نامیدهاند و از آن سال تا کنون در دورههای مختلف انتخابات نسبت به تجمعهای مردمی که احتمال بروز نارضایتی از شرایط در آن باشد، هشدار دادهاند.
از جمله اقدامات امنیتی و قضایی دوره های اخیر انتخابات، بازداشت روزنامهنگاران و فعالان فضای مجازی بوده است. طی ماههای اخیر نیز مانند انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل، تعدادی از روزنامه نگاران و مدیران کانالهای تلگرامی نزدیک به اصلاح طلبان بازداشت شدند؛ امری که اعتراض برخی از نمایندگان و اعضای دولت را در پی داشت.
پیش از هشدار دادستان تهران، فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی ایران اعلام کرده بود که ۲۰ هزار نیروی یگان ویژه پلیس تامین «امنیت» انتخابات را برعهده خواهند داشت.
یگانهای ویژه نیروی انتظامی از سال ۱۳۸۸ به بعد و با نقشآفرینی فعال در سرکوب اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاستجمهوری، بیش از پیش شناخته شدند و اخبارشان به رسانههای رسمی ایران راه پیدا کرد.
در سالهای گذشته بارها فرماندهی نیروی انتظامی ایران از تقویت این نیروی ویژه خبر داده و مانورهای متعددی نیز از سوی یگان ویژه برگزار شده است.
همزمان با سخنان فرمانده یگان ویژه، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات سابق ایران مدعی شده که «دشمن» قصد دارد «طبقه متوسط رو به پایین» را تحریک کرده و به خیابانها بیاورد.
انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا، روز ۲۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد و تنش جناحهای داخلی در روزهای منتهی به انتخابات بالا گرفته است.
این درحالی است که تنها دایره محدودی از فعالان سیاسی در ایران اجازه کاندیداتوری را پیدا خواهند کرد که توسط شورای نگهبان تصمیم گیری و اعلام خواهد شد. در دوره پیش انتخابات ریاست جمهوری حتی اکبر هاشمی رفسنجانی به دلیل برخی مواضع مخالف با رهبری جمهوری اسلامی، اجازه شرکت در انتخابات را پیدا نکرد.
در سالهای گذشته نهادهای بین المللی و وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا عملکرد شورای نگهبان را ناقض انتخابات آزاد و عادلانه در ایران نامیده اند. این شورا که منصوب رهبر است، عمدتا صلاحیت منتقدان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی را برای شرکت در انتخابات رد می کند.