لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۹

افزایش فضای امنیتی در آستانه انتخابات؛ وزیر اطلاعات سابق: «فتنه» دیگری در راه است


نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی در سال‌های گذشته بارها مانور سرکوب برگزار کرده‌اند
نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی در سال‌های گذشته بارها مانور سرکوب برگزار کرده‌اند

یک مقام ارشد نیروی انتظامی ایران می‌گوید که ۲۰ هزار نیروی یگان ویژه پلیس تامین «امنیت» انتخابات را برعهده خواهند داشت. همزمان حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات سابق ایران مدعی شده که «دشمن» قصد دارد «طبقه متوسط رو به پایین» را تحریک کرده و به خیابان‌ها بیاورد.

در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در ایران، حسن کرمی فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام کرد که ۲۰ هزار نیروی این ارگان برای برقراری «نظم» و «امنیت» انتخابات به کار گرفته خواهند شد.

به گفته این مقام انتظامی، سه برابر شدن «نیرو» و «تجهیزات» یگان ویژه، «پیام هشداردهنده‌ای برای دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب» است.

یگان‌های ویژه نیروی انتظامی از سال ۱۳۸۸ به بعد و با نقش‌آفرینی فعال در سرکوب اعتراضات مردمی به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، بیش از پیش شناخته شدند و اخبارشان به رسانه‌های رسمی ایران راه پیدا کرد.

در سال‌های گذشته بارها فرماندهی نیروی انتظامی ایران از تقویت این نیروی ویژه خبر داده و مانورهای متعددی نیز از سوی یگان ویژه برگزار شده است.

از سوی دیگر حیدر مصلحی، وزیر سابق اطلاعات مدعی است که «فتنه» دیگری در انتخابات ریاست جمهوری درپیش خواهد بود.

آیت‌الله خامنه‌ای و حامیان او، اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ را «فتنه» می‌نامند و به میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران جنبش اعتراضی موسوم به جنبش سبز، لقب «سران فتنه» داده‌اند.

این سه تن از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ تاکنون در حصر خانگی به سر می برند و وزارت خارجه آمریکا بهمن ماه سال گذشته همزمان با ششمین سالگرد حصر، در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری آنها و همه زندانیانی شد که ناعادلانه در بازداشت هستند.

آقای مصلحی اما می‌گوید که این بار مختصات «فتنه» متفاوت خواهد بود و «دشمن» می‌خواهد این بار «طبقه متوسط رو به پایین» را تحریک کند چرا که به اعتقاد او در سال ۸۸ «طبقه متوسط رو به بالا» به خیابان‌ها آمدند اما «آن‌ها با یک ترقه در کردن می‌ترسیدند و فرار می‌کردند».

انتخابات ریاست جمهوری ایران همزمان با انتخابات شوراهای شهر و روستا، روز ۲۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد و تنش جناح‌های داخلی در روزهای منتهی به انتخابات بالا گرفته است.

این درحالی است که تنها دایره محدودی از فعالان سیاسی در ایران اجازه کاندیداتوری را پیدا خواهند کرد که توسط شورای نگهبان تصمیم گیری و اعلام خواهد شد. در دوره پیش انتخابات ریاست جمهوری حتی اکبر هاشمی رفسنجانی به دلیل برخی مواضع مخالف با رهبری جمهوری اسلامی، اجازه شرکت در انتخابات را پیدا نکرد.

در سالهای گذشته نهادهای بین المللی و وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا عملکرد شورای نگهبان را ناقض انتخابات آزاد و عادلانه در ایران نامیده اند. این شورا که منصوب رهبر است، عمدتا صلاحیت منتقدان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی را برای شرکت در انتخابات رد می کند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG