لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۶

یک مقام دیگر دولت رئیسی تقصیر مسمومیت مدارس را به گردن دانش آموزان انداخت


مجید میراحمدی (راست) معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت ایران
مجید میراحمدی (راست) معاون امنیتی - انتظامی وزیر کشور و بهرام عین اللهی وزیر بهداشت دولت ایران

در حالیکه در یک هفته بعد از تعطیلات نوروزی دهها مدرسه در چندین استان ایران هدف حملات گازی و شیمیایی قرار گرفتند، در ۲۴ ساعت گذشته دو مقام دولت ابراهیم رئیسی ضمن رد مسمومیت‌ها، گفته‌اند که «مسمومیت‌ها شیطنت دانش‌آموزان بود».

مجید میراحمدی معاون امنیتی-انتظامی وزیر کشور روز شنبه ۲۶ فروردین گفت: « چند مورد مسمومیتی که در مدارس دخترانه پیش آمد، بسیار محدود بود. تمارض و شیطنت برخی از دانش‌آموزان برای تعطیلی کلاس‌ها بود.»

سید مجید میراحمدی در خصوص اتفاقات اخیر در برخی از مدارس گفت: «در بیانیه‌های وزارت کشور در خصوص اتفاقات اخیر در برخی از مدارس تمامی مطالب توضیح داده شده است و با شروع سال تحصیلی، در حال حاضر تمامی مدارس فعال و همه دانش‌آموزان مشغول به تحصیل هستند.»

میراحمدی یکبار دیگر روز دوشنبه هم گفته بود مسمومیت‌ها «بسیار محدود» و ناشی از «تمارض و شیطنت برخی از دانش‌آموزان برای تعطیلی کلاس‌ها» بوده است. او میانه اسفند از دستگیری «تعدادی» و «ارشاد» برخی دیگر خبر داد اما روز ۲۶ فروردین اشاره‌ای نکرد تحقیقات وزارت کشور به چه نتیجه‌ای رسیده است.

۱۳ اسفند هم احمد وحیدی وزیر کشور گفته بود «درباره مسمومیت‌ها نتایج مشکوکی یافته شده که اطلاع‌رسانی می‌شود.» البته هرگز این اتفاق نیفتاد.

مجید میراحمدی در حال روز شنبه مسمومیت‌ها را «شیطنت» برخی از دانش آموزان نامید که یک روز قبل از آن هم دیگر عضو ارشد دولت، یعنی بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی مدعی شد، «شواهد محکمی» برای مسمومیت دانش‌آموزان وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری «تسنیم»، عین‌اللهی مسمومیت روز افزون دانش‌آموزان دختر در ایران را «بدحالی» نامید و گفت، در بیش از ۹۰ موارد «هیچ نوع مسمومیتی دیده نمی‌شود.»

عین‌الهی تاکید کرده است: «کمیته علمی متشکل از بهترین اساتید در کشور موضوع را بررسی کرده و اعلام کرده‌اند که قربانیان مسمومیت‌های سریالی بیشتر دچار استرس شده بوده و برخی از آن‌ها نیز مربوط به «شیطنت» بوده است.»

این ادعای وزیر بهداشت در حالی است که کمیته علمی وزارت بهداشت پیشتر در گزارشی تایید کرد که بخشی از دانش‌آموزان با یک ماده محرک تحریک‌کننده که «عمدتا استنشاقی است»، مسموم شده‌اند.

سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت ۱۵ اسفند ماه در این رابطه گفته است: « گفت: این قضیه دارای چند بخش است؛ بخشی از دانش‌آموزان با یک ماده محرک تحریک‌کننده که عمدتا استنشاقی است، مواجهه پیدا کردند. این بخش قسمتی از مجموعه بچه‌هایی که به اورژانس فرستاده شده‌اند، است.»

مجلس نیز بروز مسمومیت‌ها را تایید کرده است و در همین رابطه محمدحسن آصفری، عضو «کمیته حقیقت‌یاب مجلس دوشنبه ۱۵ اسفند، اعلام کرد که مدارس ۲۵ ایران درگیر مسمومیت شده‌اند و گفت که تاکنون جمعا «تقریبا ۲۳۰ مدرسه درگیر شده‌اند.»

در پنج ماه گذشته مسمومیت دانش آموزان دختر در صدها مدرسه صورت گرفت. در ایام عید این حملات به خاطر تعطیلی مدارس متوقف شد اما در یک هفته نخست بازگشایی مدارس بعد از عید، دهها مدارس در شهرهای مختلف ایران هدف حملات قرار گرفتند.

مقامات جمهوری اسلامی تاکنون اقدام موثری برای برخورد با عاملان این حملات انجام نداده اند.

مقامات جمهوری اسلامی عواملی چون دخالت خارجی، عده‌ای ماجراجو، و عوامل داخلی را پشت این مسمومیت‌های سریالی معرفی کردند. با وجود ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی، برخی چهره‌های شاخص سیاسی در داخل ایران از جمله عبدالحمید اسماعیل‌زهی مشهور به مولوی عبدالحمید، زهرا رهنورد، و ابوالفضل قدیانی حملات با گازهای ناشناخته به مدرسه‌های اغلب دخترانه را به حکومت نسبت داده‌اند.

این هفته، ده هنرمند، حقوقدان و فعال مدنی از جمله کتایون ریاحی، جعفر پناهی و نسرین ستوده در یک بیانیه اعلام کردند حملات شیمیایی به مدارس دخترانه «نظام‌مند» است و «بی‌تردید پایداری و افشای آمران و مامورین این جنایت دهشتناک وظیفه آنی و فوری ماست.»

XS
SM
MD
LG