مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی معتقد است که ایران تحت نظارت این آژانس میتواند اعتماد از دست رفته درباره برنامه هستهای خود را باز یابد.
هانس بلیکس که مدتی وزیر امورخارجه سوئد نیز بود، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که بیاعتمادی به ایران از آنجا ریشه گرفت که این کشور یک برنامه هستهای راه انداخت که بسیار بزرگتر و گستردهتر از آن چیزی بود که برای یک فعالیت هستهای صلحآمیز لازم است.
هانس بلیکس توضیح داد ایران با محدود کردن برنامه هستهای خود و همچنین با تن دادن به بازرسیهای آژانس، می تواند اعتماد جامعه جهانی را بدست آورد.
از سوی دیگر، آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا به صدای آمریکا گفت که در صورت دستیابی ایران و قدرتهای جهانی به یک توافق نهایی، جلوی یک رقابت تسلیحاتی اتمی در منطقه گرفته خواهد شد.
به گفته او، مذاکرات هستهای تنها در صورتی به توافق ختم میشود که راههای رسیدن ایران به سلاح هستهای در آن توافق بسته شده باشد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تولید پلوتونیوم در اراک و غنیسازی اورانیوم در نطنز و فوردو را فعالیتهایی دانست که برای اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هستهای باید متوقف شوند. او گفت که در این صورت میتوان به برنامه هستهای ایران اطمینان کرد، در آن صورت احتمال رقابت تسلیحاتی در منطقه نیز به شدت کم خواهد شد.