آکادمی ملی موسیقی و هنرهای ضبط آمریکا روز پنجشنبه ۱۸ مرداد با انتشار بیانیهای، صدور حکم زندان برای شروین حاجیپور، خواننده معترض ایرانی، را محکوم کرد.
این آکادمی که برگزارکننده مراسم اهدای جوایز «گرمی» است، با ابراز تأسف از صدور حکم زندان برای شروین حاجیپور، گفت که قطعه «برای» که صاحب جایزه «بهترین آهنگ برای تغییرات اجتماعی»، از جوایز جانبی گرمی شد، بیانگر امیدهای مردم در سراسر جهان بود.
در ادامه بیانیه گفته میشود که آفرینندگان موسیقی در همه جا باید آزاد باشند تا خود را بدون ترس از سرکوب شدن، بیان کنند.
آکادمی ملی موسیقی و هنرهای ضبط در پایان ضمن حمایت از شروین حاجیپور، تأکید میکند که به دفاع از آزادی هنری برای تمامی آفرینندگان ادامه خواهد داد.
حمید سعیدی، نوازنده، آهنگساز، و برنده جایزه موسیقی گرمی، ساکن لسآنجلس، ضمن قدردانی از آکادمی، صدور حکم زندان برای شروین حاجیپور را محکوم کرد.
او به صدای آمریکا میگوید این خواننده معترض، صدای اکثریت ایرانیان در داخل و خارج از کشور، و هنرمند ایرانیان سراسر جهان است که به این رژیم و حکومت «نه» میگویند.
حمید سعیدی میگوید: «جمهوری اسلامی میخواهد با زندانی کردن شروین، مردم را تنبیه کند، و در عین حال مانع پیوستن هنرمندان بیشتر به جریان هنر اعتراضی شود».
او میافزاید که شروین حاجیپور برآیند سرخوردگی و عصیان جامعه است که هنوز ادامه دارد.
به گفته این برنده جایزه گرمی، شاید جمهوری اسلامی بتواند از این طریق برای مدتی شروین حاجیپور را ساکت کند، ولی جریان موسیقی اعتراضی خاموش نمیشود و هنرمندان دیگری این مسیر را ادامه خواهند داد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی اخیرا درباره حکم دادگاه علیه شروین حاجیپور گفت که دادگاه تجدید نظر پس از اعتراض او نسبت به رای دادگاه بدوی، «این اعتراض را بررسی کرد» و بهدلیل آنچه مجازاتهای تکمیلی اشاره شده در رای دادگاه بدوی را متناسب با «حال متهم و جامعه تشخیص نداده»، آنها را لغو کرده، و نیمی از «مجازات حبس اشد» را نیز «تعلیق» کرده است.
شروین حاجیپور هفته گذشته اعلام کرده بود که باید چند روز دیگر برای اجرای حکمش؛ ۳ سال و ۸ ماه حبس، برای تولید ترانه «برای»، خود را به زندان معرفی کند. او گفته بود که در حکم تجدیدنظر، ممنوعالخروجی او که در حکم بدوی آمده بود، لغو شده است.
شروین حاجیپور در ویدیویی که در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کرده بود، با اشاره به اینکه ابلاغیهای برای معرفیاش به زندان به دستش رسیده است، گفت که اتهامش «تحریک مردم برای کشتار و جنگ» بوده و این پرسش را مطرح کرد که «کدام مصرع شعر، مردم را تحریک به کشتار کرده است.»
او با اعلام اینکه امیدوار بود که حکم زندانش در دادگاه تجدیدنظر شکسته شود ولی این اتفاق نیفتاده است افزود که «در حال تلاش برای اعاده دادرسی و انجام سایر مراحل قانونی ممکن برای نرفتن به زندان هستیم.»
اجرای احکام فعالان مدنی، اجتماعی، سیاسی در ماههای اخیر با انتقادهای فراوانی روبه رو شده است. نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل صدور چنین احکامی را ناقض حق آزادی بیان و دیگر حقوق بنیادین بشر میدانند و خواستار توقف صدور و اجرای چنین احکامی هستند.