درگذشت فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی، با واکنش بسیاری از هنرمندان ایرانی همراه بود و آنها در گفتگوهای رسانهای یا شبکههای اجتماعی به بیان خاطرات خود از همکاری با این استاد سرشناس موسیقی پرداختند و از جنبههای گوناگونی دستاوردهای ارزنده او را بررسی کردند.
شیرین مجد، خواننده اپرا و موسیقی کلاسیک غربی، ساکن استرالیا، از خوانندگانی است که تجربه همکاری با فریدون شهبازیان را در کارنامه هنری خود دارد.
او به صدای آمریکا میگوید فریدون شهبازیان از معدود آهنگسازان داخل ایران بود که با اشتیاق با خوانندگان زن ایرانی همکاری میکرد و ترسی از علنی شدن این موضوع نداشت.
به گفته شیرین مجد، باید در نظر داشت که در فضای بسته هنری داخل ایران و با توجه محدودیتهای جمهوری اسلامی، بسیاری از آهنگسازان و خوانندگان مرد اهمیت چندانی برای فعالیت خوانندگان زن قائل نیستند، اما فریدون شهبازیان متفاوت بود و به همکاری با زنان ایرانی افتخار میکرد.
او در ادامه میافزاید، بسیاری از آهنگسازانی که در ایران با آنها کار کرده است مایل نبودند که به این همکاری اشاره شود، ولی آقای شهبازیان اصرار داشت حتما از او نام برده شود و این موضوع مخفی نباشد.
شیرین مجد میگوید: «در سالهای نهچندان دور، بسیاری از آهنگسازان داخل ایران به دلیل ترس از عواقب احتمالی و مشکلات بعدی مایل به همکاری با خوانندگان زن نبودند، ولی فریدون شهبازیان نگرانی از این بابت نداشت و همواره از چنین همکاریهایی استقبال میکرد که بسیار ارزشمند است.»
این هنرمند ایرانی در ادامه میافزاید با توجه به علاقه زیادی که به آثار فریدون شهبازیان داشت، همواره میخواست با این استاد موسیقی کار کند ولی به دلایل مختلفی این فرصت پیش نمیآمد.
او با اشاره به این که برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی (۱۳۹۲ خورشیدی) با فریدون شهبازیان از نزدیک آشنا شد، میگوید در ابتدا میخواست یک قطعه جدید با او ضبط کند، ولی در ادامه قرار شد یکی از آهنگهای قدیمی را که این استاد موسیقی ساخته بود، با تنظیم جدید بازخوانی کند.
او میگوید پس از بررسی قطعات قدیمی و به پیشنهاد فریدون شهبازیان، آهنگ «گل گلدون» را انتخاب کردند که از ساختههای درخشان این آهنگساز برجسته با اجرای خاطرهانگیز سیمین غانم است.
به گفته شیرین مجد، در فرآیند تولید این اثر و با توجه به شور و اشتیاقی که هر دو به این همکاری مشترک داشتند، یک قطعه به پنج آهنگ تبدیل شد که شامل بازخوانی سه قطعه از آثار گذشته فریدون شهبازیان با اجرای خوانندگانی مانند الهه و سیمین غانم با تنظیم متفاوت، و اجرای دو آهنگ جدید، بود.
خانم مجد یادآور میشود که بازخوانی این آثار خاطرهانگیز با تنظیم جدید، از نظر شخصی و حرفهای تجربه فوقالعادهای بود و او ضمن آموختن از یک استاد بزرگ، مشاهده کرد که چگونه یک آهنگساز پس از سالها میتواند دیدگاه جدیدی نسبت به آثار گذشته خود داشته باشد.
این هنرمند ایرانی ساکن خارج از کشور در ادامه میافزاید که این همکاری مشترک در نهایت منجر به انتشار مجموعه «Rebirth Nostalgia) با این قطعات در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵ خورشیدی) شد که با استقبال مناسبی از سوی هنردوستان همراه بود.
شیرین مجد همکاری با فریدون شهبازیان را افتخار بزرگی توصیف میکند که سرشار از لحظات زیبا و خاطراتی ارزشمند بود.
او در ادامه میافزاید که شور و اشتیاق این آهنگساز بزرگ برای آفرینش هنری به او انگیزه و انرژی بیشتری برای خواندن میداد؛ عامل مهمی که به گفته این خواننده، در تمامی قطعات این مجموعه محسوس است.
بنابر اعلام رسانهها فریدون شهبازیان پیش از مرگ به دلیل مشکلات تنفسی در بیمارستان بستری بود. او در ۱۷ سالگی به عضویت ارکستر سمفونیک تهران به رهبری حشمت سنجری درآمده بود که پس از آن همکاری خود را با ارکستر گلهای رادیو آغاز کرد.
فریدون شهبازیان پس از انقلاب ۵۷ از اعضای «شورای موسیقی» در صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود که وظیفه نظارت بر «موسیقی پاپ» را به عهده داشت. او از مهر ۱۳۹۵ تا فروردین ۱۳۹۸ رهبر ارکستر ملی ایران بود.
فریدون شهبازیان پس از استعفا از مدیریت هنری و رهبری دائم ارکستر ملی ایران، به عنوان مشاور موسیقی بنیاد رودکی منصوب شد که در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ از این سمت نیز کنارهگیری کرد.