واکنشهای متفاوت در مورد بازداشت و سپس آزادی پرستو احمدی، خواننده جوان ایرانی، و دو نفر از نوازندگان همراه او در کنسرت فرضی «کاروانسرا» توسط جمهوری اسلامی، همچنان ادامه دارد.
اجرای این کنسرت در یکی از کاروانسراهای ایران با هنرمندی پرستو احمدی در روز چهارشنبه ۲۱ آذر، بدون حجاب اجباری، و پخش زنده آن از کانال یوتیوب، بازتاب زیادی در فضای مجازی و رسانههای جهان داشت.
ماریا، خواننده جوان ایرانی که چندی پیش به دلیل محدودیتها و مشکلات موجود در کشور، بهویژه ممنوعیت آوازخوانی زنان، به آلمان مهاجرت کرده، یکی از خوانندگانی است که به این موضوع واکنش نشان داد.
او از جمله هنرمندان ایرانی است که سابقه انتشار آثار متنوعی در زمینه موسیقی اعتراضی را در کارنامه حرفهای خود دارد و چهرهای شناخته شده محسوب میشود.
ماریا به صدای آمریکا میگوید در بیش از چهار دهه گذشته، خوانندگان زن ایرانی به شیوههای گوناگون قوانین جمهوری اسلامی را به چالش کشیدند و در این زمینه فعال بودهاند.
او میافزاید، زنان در ایران سالهاست که برای حق پوشش اختیاری یا آوازخوانی مبارزه کردند و هر یک به سهم خود نقش مهمی در این کارزار فرهنگی، هنری، اجتماعی، و سیاسی، دارند.
به گفته ماریا، کنسرت پرستو احمدی و همراهانش را نیز باید در این چارچوب بررسی کرد و فارغ از برخی حواشی پیرامون آن یا اظهارات منتقدان، باید بر هدف اصلی، که حق آوازخوانی برای زنان ایرانی است، تمرکز داشت.
او با اشاره به بازتاب گسترده پخش این کنسرت فرضی در فضای مجازی، یادآور میشود که در شرایط کنونی باید با استفاده از این جریان با صدای بلندتری قوانین زنستیز جمهوری اسلامی را به چالش کشید و خواستار حق آوازخوانی برای زنان ایرانی شد.
ماریا میگوید: «همه ما خوانندگان زن در این مسیر همدوش هستیم و درد مشترکی داریم، که آن ممنوعیت آوارخوانی زنان در ایران است. در شرایط کنونی فارغ از نامها و عناوین، هر حرکت اعتراضی در این چارچوب ارزشمند است و باید از آن حمایت کرد.»
به عقیده این هنرمند، باید بیتوجه به حواشی که از سوی برخی منتقدان مطرح میشود این حرکت را ادامه داد و وظیفه هنرمندان ایرانی، به ویژه خوانندگان زن، است که در صحنه باشند و به این ظلم غیرانسانی جمهوری اسلامی اعتراض کنند.
ماریا در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی از تمامی خوانندگان زن ایرانی خواسته است با انتشار قطعهای کوتاه و ایجاد یک کارزار موسیقایی در فضای مجازی، آواز بخوانند و خواستار پایان دادن به این تبعیض جنسیتی توسط جمهوری اسلامی شوند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی پس از این کنسرت، که تاکنون حدود دو میلیون بیننده در یوتیوب داشته است، روز پنجشنبه ۲۲ آذر اعلام کرد در پی انتشار «کنسرت فرضی در یک کاروانسرا» که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، و «در آن یک گروه به خوانندگی خانمی بدون رعایت موازین قانونی و شرعی در حال اجرای یک قطعه موسیقی هستند، پرونده قضایی تشکیل شده است.»