لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۲

یک نماینده مجلس بار دیگر درباره خشکسالی در ایران هشدار داد


یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از کاهش بی‌سابقه منابع آب ایران خبر داد و گفت ذخایر آب کشور حدود ۵۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت با توجه به خشکسالی‌های اخیر و حجم برداشت‌های بی‌رویه، میزان ذخایر آب ایران از ۹۲ میلیارد متر مکعب به حدود ۴۵ میلیارد کاهش یافته است.

محمدتقی توکلی همچنین «خشکسالی‌های پس از سال ۱۳۷۹ تاکنون، برداشت های تجمعی، کاهش بارندگی و افزایش دما» را باعث وضعیت نابسامان ذخایر آبی ایران دانست.

این برای چندمین بار در ماه های اخیر است که مسئولان درباره کم‌آبی و خشکسالی شدید در ایران ابراز نگرانی می کنند.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران چندی پیش گفته بود تا ‌سال ۲۰۵۰ میلادی (۱۴۲۹ خورشیدی)، خشکسالی ایران ١١ برابر شرایط فعلی خواهد شد و نزولات جوی هم کاهش خواهد یافت .

ایران از جمله کشورهایی است که وارد چرخه شدید خشکسالی شده است. در این میان نیز شیوه مدیریت بحران کم‌آبی و خشکسالی در ایران با انتقادهای فراوان روبرو شده است.

سازمان هوا فضای آمریکا، ناسا، در گزارشی از وضعیت خشکسالی در نقاط مختلف جهان در مورد خاورمیانه گفته است سوء مدیریت، افزایش تقاضا برای استفاده از منابع زیرزمینی آب و خشکسالی باعث می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی منابع آب شیرین کشورهای این منطقه، از جمله ایران به ۱۰ درصد کمتر از میزان کنونی برسد، در حالی که تقاضای آب شیرین ۶۰ درصد افزایش خواهد داشت.

بحران خشکسالی و کم آبی، تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و نازکتر شدن لایه ازون گرچه مشکلاتی جهانی هستند، اما در برخی از نقاط جهان شیوه‌های حفظ منابع آب و مدیریت خشکسالی باعث شده است تا این بحران‌ها تاثیر کمتری بر زندگی مردم بگذارد.

از سوی دیگر در برخی دیگر از نقاط جهان مثل کشور سومالی در شاخ آفریقا این بحران‌ها به از بین رفتن زیرساخت‌های یک کشور انجامیده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس ایران ماه گذشته اعلام کرد روند بیایان زایی در ایران به آنجا رسیده است که هم‌اکنون دو سوم خاک ایران را بیابان تشکیل می‌دهد.

کارشناسان می‌گویند ایران اگر نتواند مدیریت مناسبی در این زمینه داشته باشد، نسل‌های بعدی ایرانیان با روزگار بسیار ناخوشی روبرو خواهند بود: روزگار کم‌آبی و خشکسالی.

XS
SM
MD
LG