لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۷

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: پیش‌بینی می‌شود از هر سه ایرانی یک نفر اختلال روانی داشته باشد


آرشیو
آرشیو

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که «پیش‌بینی می‌شود از هر سه شهروند ایرانی یک نفر دچار اختلالات روانی باشد»، درباره افزایش بروز این معضل در ایران هشدار داد.

علیرضا زالی، که همزمان فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران است، اواسط مرداد گفته بود زمانی که کارشناسان سازمان بهداشت جهانی به ایران آمدند از آنها «خواستیم در رسانه‌ها از نظام سلامت ایران تعریف کنند» و «آمار مرگ و میر را از این سازمان پنهان کردیم.»

او پیش از این به دلیل نحوه مدیریت کارزار مقابله با همه‌گیری کرونا از جمله این اظهارنظر که «کمک‌های جهانی و پزشکان بدون مرز را از فرودگاه برگرداندیم در حالی که اطلاعات چندانی درباره ویروس نداشتیم»، مورد انتقاد قرار گرفته بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، روز دوشنبه ۱۵ آذر در نشست بررسی نتایج طرح توانمندسازی روانی و اجتماعی پرستاران، «گروه‌های شغلی پرخطر» را «در معرض تکانه‌های روانی بسیار» دانست که «بر سایر ابعاد عمومی و اجتماعی اثرگذار خواهد بود.»

در سال ۹۸ معاون وقت وزیر بهداشت گفته بود به طور میانگین انتظار داریم بین ۱۸ تا ۲۲ درصد جمعیت هر منطقه دچار یکی از اختلالات روانی مثل افسردگی یا اضطراب باشند که بر اساس برنامه ملی با غربالگری فعال شناسایی می‌شوند.

حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید میزان اختلالات روانی در جامعه ایران «۱۲ درصد افزایش» داشته است.

همچنین ۱۵ آبان ماه، وزارت آموزش و پرورش بدون ارائه آماری از میزان خودکشی و خشونت، اعلام کرد میزان خطرپذیری دانش‌آموزان طی شش سال گذشته «۱۰ برابر» افزایش یافته و «خشونت» و «خودکشی» در سه سال گذشته از خطرهای تهدیدکننده دانش‌آموزان است.

بنا بر یک پژوهش جدید که نتایج آن در مجله پزشکی «لنست» منتشر شده است، میزان افسردگی و اضطراب در یک سال گذشته میلیون‌ها مورد بیشتر از آن بود که پیش‌بینی می‌شد.

در این میان زنان و جوانان بیشتر از بقیه گروه‌ها تحت تأثیر افسردگی و اضطراب ناشی از همه‌گیری قرار گرفته بودند.

XS
SM
MD
LG