روزنامه «شرق» در گفتوگو با چند تن از روانپزشکان ایران از کمبود داروهای اعصاب و روان از جمله «فلوکستین» و «دپاکین» در داروخانههای کشور و نگرانی روانپزشکان از جود کمبود یا نبود این داروها خبر داده است.
مریم جلالی، روانپزشک، با تایید معضل کمبود دارو و نایابشدن داروهای اعصاب و روان به رونامه شرق گفت، بیماری که «افکار خودکشی و آسیبزدن به خود» را دارد با نایاب شدن داروهای مورد نیاز بهشدت در معرض آسیب قرار دارد. این متخصص اعصاب و روان همچنین با اشاره به شیوع کرونا میگوید: «بیماریهای افسردگی، استرس، و وسواسهای فکری بیشتر شده است.»
میلاد شهاب، روانپزشک، نیز با با اشاره به نایاب بودن برخی داروهای اعصاب و روان از جمله «دپاکین»، «سیپرالکس»، و «لیتیوم» میگوید، درحالحاضر پزشکان حوزه اعصاب و روان برای تجویز داروها با مشکلات زیادی مواجه هستند و جایگزینکردن دارو یا تطابق آن با شرایط بیمار بهسختی انجام میشود.
فرید فدایی، یکی دیگر از روانپزشکان ایرانی با اشاره به «نایاب و کمیاب» دارو در زمان جنگ ایران و عراق، میگوید که با گذشت بیش از ۳۰ سال از جنگ در ایران مشکلات دارویی «حادتر از زمان جنگ» شده است.
این روانپزشک با تاکید بر وابستگی ایران به کشورهای دیگر برای ساخت دارو به روزنامه شرق گفت: «مواد اولیه تمام داروها از کشورهای دیگر تأمین شده و در بیشتر موارد سادهترین نیازهای داروسازی ما مثل شیشه و... هم با وجود توانمندیهای کشورمان، در داخل کشور تأمین نمیشود.»
فرید فدایی در ادامه افزود، از هر پنج نفر دستکم یک نفر دچار اختلال روانی است و دولت وظیفه دارد برای تمام گروههای سنی و اقشار جامعه امکان دسترسی به خدمات روانی را فراهم کند.