رسانههای تندرو ایران میگویند که اعتراضات سراسری اخیر و دشمنان دلیل شروع ناامیدکننده تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر بودهاند.
شکست تحقیرآمیز ۶ بر ۲ ایران مقابل انگلیس در شرایطی رقم خورد که این مسابقه به شدت تحت تأثیر اعتراضات داخل و خارج زمین قرار داشت.
کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس ارشاد در روز ۲۵ شهریور اعتراضات گستردهای را در سراسر کشور به همراه داشته و حکومت ایران را با یکی از بزرگترین چالشهای دهههای اخیر خود مواجه کرده است.
رسانههای حکومتی ایران برای توجیه این شکست از تاکتیک آشنای «متهم کردن دشمنان خارجی» از جمله آمریکا، انگلیس، و اسرائیل مبنی دامن زدن به اعتراضات استفاده کردند تا به ادعای آنها تیم ملی فوتبال ایران نتیجه نگیرد.
روزنامه کیهان «ایران ۲- انگلیس، اسرائیل، عربستان، و وطنفروشان داخلی و خارجی ۶» را برای عنوان اصلی خود برگزید.
این روزنامه که سردبیر آن توسط علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، منصوب میشود، میگوید: «هفتهها جنگ روانی ناعادلانه علیه تیم ..... از سوی خائنان داخلی و خارجی صورت گرفت.» این روزنامه در ادامه ادعا میکند که یک «جریان رسانهای سیاسی» با حمله به تیم ملی ایران به دنبال آسیب رساندن به روحیه بازیکنان است.
سایر نشریات و سایتهای محافظهکار نیز مطالب مشابهی در توجیه این شکست منتشر کردند.
دوشنبه در ورزشگاه، تعدادی از تماشاگران ایرانی پیراهنهایی با شعارهای اعتراضی پوشیده بودند، نام مهسا امینی را فریاد میزنند، و هنگام پخش سرود جمهوری اسلامی به آن اعتراض کردند.
به دنبال سرکوب خشونتآمیز معترضان ایرانی توسط حکومت، بسیاری از طرفداران درباره حمایت از تیم ملی فوتبال خود دچار اختلافنظر هستند.
در شرایطی که به گفته سازمان دیدهبان حقوق بشر، از هنگام آغاز اعتراضات حداقل ۴۱۹ کشته شدند، همزمان با شروع مسابقه فوتبال، نیروهای حکومتی تیراندازی سنگینی را علیه معترضان در یکی از شهرهای کردنشین غرب کشور آغاز کردند.
جنبش اعتراضی کنونی ایران ابتدا بر مخالفت با حجاب اجباری برای زنان تمرکز داشت، اما به تدریج به فراخوانی برای سقوط روحانیون شیعه حاکم بر ایران تبدیل شد. در این مدت بسیاری از سینماگران، بازیگران، ستارگان، ورزشکاران، و افراد مشهور دیگر از حکومت انتقاد کردهاند.
در روزهای اخیر تیم ملی فوتبال ایران به شدت تحت فشار قرار گرفته است تا از معترضان حمایت کند.
ملاقات هفته گذشته بازیکنان با ابراهیم رئیسی در مراسم بدرقه، و سکوت آنها درباره اعتراضات مردمی، انتقادات گستردهای را به دنبال داشت. انتشار تصاویر چند نفر از بازیکنان برای ادای احترام به رئیسی خم شده بودند، خشم بسیاری از ایرانیان را برانگیخت.
قبل از شروع مسابقه با انگلیس، بازیکنان ایرانی از خواندن سرود جمهوری اسلامی خودداری کردند، و پس از گلزنی به انگلیس نیز شادی نکردند.
بازیکنان به خاطر انجام کوچکترین حرکات اعتراضی با واکنش شدیدی مواجه خواهند شد.
تعدادی از بازیکنان و ستارههای پیشین فوتبال که از جنبش اعتراضی کنونی حمایت کردهاند، دستگیر یا بهصورت غیابی متهم شدهاند.
به گفته مسلم معین، رئیس سازمان فضای مجازی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «این مهاجمان انگلیس نبودند که گل زدند، شکست ایران نتیجه سخنان بازیکنان پیشینی بود که خارج از زمین اعتراض کردند.»