سپاه پاسداران روز پنجشنبه ۲۶ خرداد از بازداشت چند فعال رسانهای خبر داد.
این نهاد نظامی-امنیتی با انتشار این خبر در کانال تلگرام خود، این افراد را ادمین «کانالهای نيمه محرمانه، سرائر و سایهنويس» معرفی کرده است.
سپاه پاسداران اتهام بازداشتشدگان را «تشویش اذهان عمومی و انتشار اسناد طبقهبندیشده» اعلام کرده و نوشته است این افراد در تلاش بودند که «از طریق انتشار این اسناد، اعتماد بخشی از مخاطبین را کسب کرده و با انتشار اخبار گزینشی و کذب، در میان مسئولین کشور ایجاد اختلاف نمایند.»
اطلاعات سپاه پاسداران بدون ارائه جزئیاتی درباره این اسناد طبقهبندیشده یا فاش کردن نام بازداشتشدگان، آنها را «جعبه سیاه تلگرام» نامیده است.
برخی گزارشها حاکی است که یکی از این افراد «علی قلهکی» نام دارد.
علی قلهکی در شبکههای اجتماعی به عنوان «روزنامهنگار اصولگرا» و کاربر «ارزشی» شهرت دارد و همه فعالیتهای رسانهای او در جهت حمایت از حکومت بوده است.
مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه ۲۶ خرداد با انتشار توئیتی از اطلاعات سپاه پاسداران برای این بازداشتها تشکر کرده و نوشته که امیدوار است اسامی این افراد، سوابق فعالیتهایشان و نیز حامیان آنها به زودی منتشر شود.
علیاکبر رائفیپور، چهره نزدیک به حکومت ایران، هم از این بازداشتها استقبال کرده و بازداشتشدگان را «ادمینهای فاسد کانالهای پارانوئید» نامیده است.
وبسایت «رجانیوز» نیز اردیبهشت امسال به کانال «اخبار نیمهمحرمانه» حمله کرده و نوشته بود که «در پی سفر خانواده رئیس مجلس به ترکیه، این کانال سعی داشت با مرتبط نشان دادن ماجرا با اطرافیان رئیسجمهوری، این رخداد را نقطهای برای تقابل میان مجلس و دولت یا به طور مشخص رئیسی و قالیباف قرار دهد.»
جمهوری اسلامی ایران طی سالهای اخیر همواره یکی از کشورهایی بوده که بیشترین تعداد روزنامهنگاران و فعالان رسانهای زندانی را داشته است.
کیوان صمیمی، خسرو صادقی بروجنی، و عالیه مطلبزاده چند تن از روزنامهنگارانی هستند که هماکنون محکومیت خود را در زندان میگذرانند.
در ردهبندی سازمان گزارشگران بدون مرز درباره آزادی رسانهها و دسترسی به اطلاعات آزاد در سال ۲۰۲۱ میلادی نیز ایران در میان ۱۸۰ کشور مورد بررسی در رده ۱۷۸ قرار گرفت.