لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۰

ایران رکورد زد؛ رکورد ایجاد محدودیت‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۳


ایران قهرمان شد؛ قهرمان ایجاد محدودیت‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۳
ایران قهرمان شد؛ قهرمان ایجاد محدودیت‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۳

ایران در سال ۲۰۲۳، با اعمال ۱۴ محدودیت تازه در نیمه اول سال، «رکورددار جهان در ایجاد محدودیت‌های اینترنتی» شد.

المانیتور در گزارشی و با استناد به آمار ارائه شده در وب‌سایت سرف‌شارک ضمن اعلام این خبر افزود که افزایش محدودیت‌ها در ایران «همزمان» با اعتراضات و ناآرامی‌های مدنی بالا گرفت و بسیاری از اختلالات در دوره «خیزش زن، زندگی، آزادی» و پس از کشته شدن «مهسا امینی» رخ داد.

سرف‌شارک، اقدامات جمهوری اسلامی را عمیقا نگران کننده‌ خوانده چرا که در دوره پس از کشته شدن «مهسا امینی» و «کشتار نمازگزاران در زاهدان»، جمهوری اسلامی میزان «قطعی اینترنت» را افزایش داد تا «توانایی مردم» برای «برقراری ارتباط»، «سازماندهی اعتراضات» و به «اشتراک‌گذاری اطلاعات» را محدود می‌کند.

گابریل راکایتیت کراساوسکه، سخنگوی شرکت امنیت سایبری سرف‌شارک گفت که «مشاهده افزایش محدودیت‌های اینترنتی» در ایران، به‌ ویژه پس از کشته شدن مهسا امینی و کشتار زاهدان، «عمیقا نگران‌کننده» است.

در همین حال و به طور کلی، کشورهای آسیایی ۷۱ درصد از اختلالات جدید اینترنت در سطح جهان را به خود اختصاص داده‌اند و در مجموع ۴۲ اختلال جدید تنها در نیمه اول امسال رخ داده است.

هند و پاکستان به ترتیب با ۹ و سه محدودیت پس از جمهوری اسلامی رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند.

چندی پیش نیز آمار شرکت امنیت سایبری سرف‌شارک حاکی از آن بود که در زمینه امنیت سایبری، در میان تمام معیارها، بدترین نتیجه را ایران در زمینه امنیت الکترونیک گرفته است. رتبه ایران در این زمینه ۱۱۳ از میان ۱۱۷ کشور شد که ۲۰ رتبه نسبت به سال ۲۰۲۱ سقوط کرده است.

معیارهای این بخش «امنیت سایبری و قوانین حفاظت از داده» هستند. قوانین حفاظت از داده برای جمهوری اسلامی در این بخش «صفر» عنوان شده است و می‌گوید جمهوری اسلامی «هیچ قانونی» برای «حفاظت از داده‌ها» ندارد.

وضعیت امنیت سایبری هم با توجه به فیلترینگ گسترده که بسیاری را به سمت استفاده از وی‌پی‌ان‌ها و فیلترشکن‌های «بی‌نام و نشان» سوق داده و انبوهی از بدافزارها را به ابزارهای استفاده از اینترنت راه داده است، دور از انتظار نبود.

پیش‌تر نیز صدای آمریکا خبر داده بود که شماری از گروه‌ها و فعالان حقوق‌بشری با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن قطعی مکرر اینترنت در استان سیستان‌و‌بلوچستان، هدف جمهوری اسلامی از چنین اقدامی در ماه‌های اخیر را «سرپوش گذاشتن بر نقض حقوق بشر» در این استان عنوان کرده‌اند.

شیرین عبادی، فریبا بلوچ و گروه‌های حقوق بشری از جمله حال‌وش، پن آمریکا، و اتحاد برای ایران این بیانیه را امضا کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG