لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۵

حمایت محتاطانه کشورهای حوزه خلیج فارس از توافق هسته‌ای در دیدار با جان کری


حمایت محتاطانه کشورهای حوزه خلیج فارس از توافق هسته ای
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00
دانلود

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۳ مرداد در پایان گفتگوهایش با همتایان کشورهای عرب حوزه خلیج فارس گفت این دولتها در این که با اجرای کامل توافق اتمی بین ایران و جامعه جهانی، امنیت منطقه خاورمیانه بهبود خواهد یافت، با واشنگتن هم عقیده‌اند.

در پی تلاش جان کری برای مجاب کردن کشورهای همپیمان عرب حوزه خلیج فارس به پذیرش توافق اتمی تهران با جامعه جهانی، او با حمایت محتاطانه‌ای از این کشورهای نفت‌خیز مواجه شد.

آقای کری بار دیگر گفت که اجرای برنامه جامع اقدام مشترک، موسوم به «برجام» موجب مسدود شدن راه‌های ایران به دستیابی به سلاح اتمی و برقرار شدن امنیت در خاورمیانه خواهد شد.

وی همچنین به راههای گسترش مناسبات نظامی با این کشورها اشاره کرد و گفت: «ما بنا داریم که شراکت قویتر، پایدارتر و راهبردی‌تری را با محوریت همکاری‌هایی در زمینه ضد تروریسم، ضد شورش و رویارویی با فعالیت‌های برهم زننده ثبات در منطقه ایجاد کنیم. مثلا ما درباره ارائه سامانه یکپارچه دفاع موشک‌های بالستیک و همچنین تسریع در انتقال تسلیحات گفتگو کردیم.»

این گفتگوها در ادامه گفتگوهای رئیس جمهوری ایالات متحده با رهبران این کشورها در نیمه ماه مه،اواخر اردیبهشت در کمپ دیوید انجام شد

خالد العطیه، وزیر خارجه قطر، که کشورش میزبان وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با آقای کری بود، در نشست خبری با همتای آمریکایی خود، از توافق به دست آمده در اوایل ماه گذشته به عنوان مناسبترین توافق یاد کرد.

او گفت: «توافق به دست آمده مناسب‌ترین گزینه موجود برای حل مساله اتمی ایران از طریق مذاکره بود. ما از تلاشهای ایالات متحده و همپیمانانش برای دستیابی به این توافق قدردان هستیم. ما مطمئنیم که با اجرای این توافق منطقه امن‌تر و با ثبات‌تر خواهد شد.»

به غیر از عمان، بقیه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از اینکه اجرای برجام موجب کاهش تنش بین تهران و واشنگتن بشود، نگرانند. زیرا بر این باورند که این امر موجب جسورتر شدن ایران در تقویت نیروهای شبه نظامی تحت کنترلش در منطقه خاورمیانه خواهد شد. مسقط واسطه اولیه دیدار مقامات تهران و واشنگتن برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای پرونده اتمی ایران بود.

برپایه برجام، شش قدرت جهانی موافقت کردند که در ازای برداشتن تحریمهای اقتصادی علیه تهران، جمهوری اسلامی ایران برنامه اتمی خود را تحت نظارت بیشتر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی محدود به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کند.

XS
SM
MD
LG