کیوان رحیمیان، شهروند بهائی محبوس در اوین، به ۹ سال حبس، شش سال محرومیت از حقوق اجتماعی، و پرداخت ۵۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
بر پایه خبری که روز چهارشنبه ۲۵ بهمن در صفحه اینستاگرامی منسوب به این مدرس بهائی منتشر شده، این حکم از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ابلاغ شده است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کیوان رحیمیان به اتهام «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی انحرافی مغایر و یا مخل» اسلام به پنج سال حبس، شش سال محرومیت از حقوق اجتماعی و پرداخت پنجاه میلیون تومان جریمه نقدی و به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» به تحمل چهار سال حبس محکوم شده است.
در صورت تأیید این حکم در در دادگاه تجدیدنظر، مجازات اشد یعنی پنج سال زندان، برای این شهروند بهائی ۵۸ ساله قابل اجرا خواهد بود.
کیوان رحیمیان روز ۲۷ تیر سال جاری در تهران بازداشت و روز ۱۶ دی هم جلسه دادگاه او برگزار شد.
کیوان رحیمیان، دانشآموخته رشته روانشناسی و استاد دانشگاه مجازی بهائیان ایران، پیشتر هم به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ۵ سال حبس و پرداخت ۹۷ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شده بود.
این شهروند بهائی پس از تحمل محکومیتش در سال ۱۳۹۶ از زندان رجاییشهر کرج آزاد شد.
بر پایه گزارش «خانه اسناد بهائیستیزی در ایران»، رحیم رحیمیان، پدر کیوان رحیمیان، از جمله بهائیان اعدامشده در سالهای نخست تاسیس جمهوری اسلامی بشمار میرود و پیکر او هرگز به خانوادهاش تحویل داده نشد.
بتازگی ۱۴۷ تن از کنشگران سیاسی و مدنی در بیانیهای محرومیت بهائیان ایران از «حقوق اولیه انسانی و مدنیشان»به وسیله جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار پایان گرفتن «این شرمساری تاریخی» شدند.
شهروندان بهائی در ایران پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ به طور نظاممند در معرض اعدام، تبعیضهای گسترده اجتماعی و سیاسی، و برخوردهای غیرقانونی از جمله بازداشتهای خودسرانه و هتک حرمت به آرامستانهایشان قرار گرفتهاند.
سرکوب بهائیان به وسیله جمهوری اسلامی همواره با اعتراضات بینالمللی نیز مواجه شده است.
پیشتر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، از «افزایش قابل توجه» آزار و اذیت بهائیان در ایران انتقاد کرده بود.
کمیسیون آمریکا در امور آزادیهای مذهبی بینالمللی هم از تشدید فشار بر اقلیتهای مذهبی در ایران و کارزار جمهوری اسلامی در بازداشت بهائیان ابراز نگرانی کرده است.
بر پایه گزارش این کمیسیون، دستکم حدود ۲۰۰ نفر به دلایل مذهبی یا اعتقادی در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند.