بخش انگلیسی صدای آمریکا در گزارشی نوشت که بررسیها نشان میدهد جمهوری اسلامی ایران از آزادی کیت سیگل، شهروند اسرائیلی آمریکایی، و سایر گروگانهای دربند گروه حماس، برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی خود استفاده میکند.
در این گزارش گفته میشود حکومت ایران تلاش میکند روایتی گمراهکننده از حماس ارائه دهد و مدعی شود این گروه تروریستی فلسطینی رفتاری منصفانه با گروگانهای اسرائیلی داشته، و در مقابل اسرائیل با زندانیان فلسطینی به صورت «وحشیانهای» برخورد کرده است.
کیت سیگل، یکی از سه گروگانی است که اوایل هفته گذشته پس از بیش از ۴۸۰ روز اسارت، توسط گروه حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی آزاد شد.
شبهنظامیان حماس در جریان حمله تروریستی هفتم اکتبر (۱۵ مهر) خود به اسرائیل، او را از خانهاش در یکی از کیبوتزهای مجاور نوار غزه ربودند.
حماس پس از توافق آتشبس با اسرائیل، همچنین یاردن بیباس و عوفر کالدرون را در مقابل آزادی ۱۸۳ زندانی فلسطینی آزاد کرد.
گزارشهای رسانههای حکومتی ایران بر روایتی تمرکز داشتند که ادعا میکند زندانیان فلسطینی توسط اسرائیل شکنجه شده و مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.
این رسانهها همچنین مدعی شدند که سیگل و سایر گروگانهایی که پیشتر توسط حماس آزاد شدند، قدردان رفتار انسانی این گروه فلسطینی هستند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، با انتشار بیانیهای از طرف سیگل، نوشت که او از حماس به خاطر تأمین خوراک و نیازهای پرشکی گروگانها قدردانی کرده است.
ایرنا همچنین مدعی شد سیگل «دولت اسرائیل را به خاطر عدم تلاش کافی برای دستیابی به توافقی برای آتشبس در غزه و بازگرداندن گروگانها مورد انتقاد قرار داده است.»
این در حالی است که خانواده سیگل در همان روز بیانیهای در «تایمز اسرائیل» منتشر کرد که میگوید او پیش از آزادی مجبور به نگارش نامه قدردانی از حماس شده است.
در بیانیه خانواده سیگل آمده است: «تروریستهای حماس در حالی که کیت را در اسارت داشتند، او را وادار به نوشتن نامه قدردانی مفصلی کردند. این تنها یک نمونه از رفتار ظالمانه و شرورانه حماس است و ضرورت بازگرداندن همه گروگانهای باقیمانده به اسرائیل را نشان میدهد.»
در حالی که رسانههای حکومتی ایران بر ادعاهایی مبنی بر این که حماس مراقبتهای پزشکی مناسبی را برای سیگل ارائه کرده است تمرکز کردند، به شکسته شدن دندهها و اصابت گلوله به دست او اشاره نکردند.
کیت سیگل یکی از ۲۴۹ گروگانی بود که در جریان حمله تروریستی هفتم اکتبر حماس به اسرائیل توسط شبهنظامیان این گروه فلسطینی ربوده شد.
همسر او نیز که توسط حماس ربوده و در نوامبر همان سال آزاد شد، میگوید که گروگانها باید برای آب و خوراک به شبهنظامیان حماس التماس میکردند.
در ادامه این گزارش به موارد دیگری از استفاده تبلیغاتی رسانههای حکومتی ایران، از جمله «پرس تیوی»، از آزادی گروگانهای اسرائیلی برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی تهران اشاره میشود.
این گزارشها در عین حال که رفتار حماس را با گروگانها «منصفانه و انسانی» نشان میدهند، روایتهای نادرستی از برخورد خشن اسرائیل با زندانیان فاسطینی ارائه میکنند.
این در حالی است که گروگانهای اسرائیلی پس از آزادی به موارد مختلفی از شکنجه، بدرفتاری، و حتی آزار جنسی، توسط شبهنظامیان حماس اشاره کردهاند.
منبع: صدای آمریکا