با بالا گرفتن جنگ در عراق در تابستان گذشته، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران با مقاومت عراقی ها در برابر برنامه اش برای شکست گروه داعش مواجه شد.
سلیمانی همواره در رسانه ها یکی از چهره های کلیدی در جنگ علیه داعش تصویر شده است؛ جنگی که نه تنها از سوی ارتش عراق، بلکه شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران هدایت و رهبری شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات دولتی و دو دیپلمات می نویسد، حیدر العبادی نخست وزیر عراق ماه اوت گذشته به قاسم سلیمانی گفت که طرح حمله به شهر سنی نشین رمادی باید به ارتش عراق واگذار شود.
نخست وزیر ۶۴ ساله عراق پس از آن سعی کرد که برای پرهیز از بروز تنش های قومی، شبه نظامیان شیعه را از عملیات رمادی دور نگاه دارد.
این روایت ماه هاست که نقل محافل دیپلماتیک بغداد است، اما دفتر عبادی از اظهار نظر درباره آن خودداری کرده است.
مقامات دولتی و دیپلمات ها می گویند این یکی از رشته اقدامات عبادی برای تاکید بر قدرت و اختیارات خود به عنوان رهبر و فرمانده، و فاصله گرفتن از تهران و شبه نظامیانی است که در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای نجات بغداد وارد عمل شدند.
نخست وزیر عراق برای همبستگی بین شیعیان و سنی ها در کشور و همچنین روابط بهتر با همسایگان عرب سنی عراق - از جمله با عربستان سعودی- تلاش کرده است.
به نوشته رویترز، اگر او بتواند به وعده خود عمل کند و خلاء موجود میان جوامع رقیب فرقه ای را از بین ببرد، گام بزرگی به سوی اتحاد دوباره کشوری برداشته که پس از سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳ هزار تکه شد.
این خبرگزاری در ادامه به نقل از منابع دولتی و دیپلماتیک خود می نویسد، عبادی پیشتر با فرود بدون مجوز قبلی هواپیمای سلیمانی در فرودگاه بغداد مخالفت کرد. عبادی همچنین از این که سلیمانی در فرودگاه بغداد از قسمت ویژه (وی.آی.پی) فرودگاه عبور کند، مخالفت کرد.
وخیم شدن روابط سلیمانی و عبادی در ماه اوت آغاز شد، هنگامی که سلیمانی در یک نشست امنیتی به ریاست عبادی شرکت و آنطور که حاضران توصیف کرده اند، رفتاری "رئیس مآبانه از خود نشان داد، گویی که عراق کشوری است یکسره تحت حمایت ایران."
به گفته یک دیپلمات غربی این رفتار به گفته منابع به مذاق عبادی خوش نیامده و او را بر آن داشته که از سلیمانی علت حضورش در نشست را بپرسد. پس از این پرسش، سلیمانی جلسه را ترک کرده است.