لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۵

تداوم توقیف نفتکش هند در ایران


به گفته یکی از مقامات شرکت کشتیرانی هند، تهران برای جبران خسارت های زیست محیطی این کشتی هندی به آب های ایران، ١ میلیون دلار ضمنانت خواسته است.

توقیف نفتکش هندی از سوی ایران در حالی ادامه دارد که برخی رسانه های هند از درخواست ضمانت ١ میلیون دلاری برای رهایی این کشتی حامل نفت عراق خبر داده اند.

روزنامه ایندیا تایمز اقدام مقامات ایران را «توقیف غیرقانونی» خوانده است. دهلی نو شرایط را «حساس» خوانده است.

کشتی دولتی موسوم به «مش دشانتی» هند زمانی از سوی نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در آب های خلیج فارس توقیف شد که حامل ١٤٠ هزار تن نفت خام عراق بود.

هند ادعا کرده است که این کشتی روز ١٣ اوت از سوی ایران توقیف شده و افزوده که نفتکش هندی در آب های بین المللی در مسیر انتقال نفت به هند بوده است.

وزارت امور خارجه هند اعلام کرده است با وجود مذاکره جدی و فشرده با تهران، مقامات دو کشور موفق نشده اند موضوع را حل و فصل کنند.

بنا به گزارش ایندیا تایمز، وادار کردن این کشتی نفتکش برای حرکت به سمت بندر عباس «شگفتی مقامات هند نسبت به اقدام ایران و شیوه رفتار مقامات این کشور با کشتی یک کشور دوست را برانگیخته است».

سید اکبرالدین، سخنگوی وزارت امور خارجه هند گفته: «با وجود گفتگوهای بسیار جدی و مکرر، هنوز در این زمینه هیچ پیشرفتی حاصل نشده است». او افزوده است: «ما این مسئله را با جدیت از طریق سفارتخانه مان در تهران پیگیری می کنیم و دستیابی به یک نتیجه موفقیت آمیز در این مورد که یک مسئله حساس قلمداد می شود، نیازمند صبر و حوصله است».

روزنامه وال استریت جورنال روز چهارشنبه (٢١ اوت) از یکی از مقامات شرکت کشتیرانی هند نقل کرد که تهران برای جبران خسارت های زیست محیطی این کشتی به آب های ایران ١ میلیون دلار ضمانت درخواست کرده است.

مقامات ایران به کرات ادعا کرده اند که توقیف کشتی صرفاً یک مسئله فنی است و مصرانه تکرار می کنند که این کشتی روز ٢٠ ژوییه باعث «آلودگی گسترده» در آب های ایران شده است.

از سویی دیگر دولت هند روز سه شنبه یک گروه فنی را برای ارزیابی وضعیت کشتی به ایران اعزام کرده است. بنا به گزارش رسانه های هند، این گروه قرار است مقامات محلی را تفهیم کنند که بازرسان مستقل وضعیت این کشتی را مورد ارزیابی دقیق قرار داده بودند و احتمالاً فقط ماسه روغنی به آب های ایران نشت کرده است. اما بر پایه این اخبار حتی این گروه نیز موفق نشده اند تا مقامات ایران را به رهایی کشتی هندی متقاعد کنند.

ایران ادعا کرده است که هشدار «مرکز امداد دریایی اضطراری دوجانبه» مستقر در بحرین سبب شده است که این کشتی متوقف شود.

خبرگزاری های ایران از مقامات محلی نقل کرده اند که این کشتی حدود هشت مشکل فنی داشته و حتی دستگاه مورد نیاز برای جدا کردن نفت از آب هم در این کشتی فعال نبوده است.

تحریم های بین المللی کشورهای غربی سبب شده است که واردات نفت ایران به هند در سال مالی گذشته از ١٠ و نیم درصد به حدود ٧ درصد کاهش یابد. یک روز پیش از توقیف کشتی هندی از سوی ایران، وزیر دارایی هند در پارلمان آن کشور از تصمیم کشورش برای افزایش واردات نفت از ایران خبر داده بود.
XS
SM
MD
LG