رصدخانه مهاجرت ایران در گزارشی اعلام کرد در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ بیش از ۲ هزار ویزای کاری برای ایرانیان با مهارت بالا و متخصص از سوی کانادا و بریتانیا صادر شده است.
براساس این اعلام، حوزههای صدور ویزا شامل نوآوری، سرمایهگذاری، استارتاپها، کارآفرینی و خوداشتغالی بوده است.
آخرین بررسیهای رصدخانه مهاجرت ایران نشان میدهد که تمایل به مهاجرت در میان گروههای اجتماعی فزاینده و صعودی است. بنابر نتایج پیمایش اخیر رصدخانه ملی مهاجرت، کارآفرینان و مدیران ارشد بیشترین تمایل به مهاجرت را در میان گروههای مختلف اجتماعی دارند.
نتایج گزارش رصدخانه مهاجرت ایرانیان نشان میدهد حدود نیمی از دانشجویان و فارغالتحصیلان برای مهاجرت اقدام یا برای آن برنامهریزی کردهاند و حدود ۱۵درصد هم تمایل به مهاجرت دارند ولی هنوز برای آن کاری انجام ندادهاند.
در این میان کمتر از ۲۰درصد افراد گفتهاند که تمایلی به مهاجرت ندارند. علاوه بر این، در میان ایرانیان مهاجر و ایرانیانی که ابراز تمایل به مهاجرت کردهاند، تصمیم قطعی به عدم بازگشت بیش از ۸۰درصد بوده است و درصد بسیار کمی گفتهاند به طور قطع بازخواهند گشت.
حسین راغفر استاد اقتصاد، در رابطه با موج مهاجرت ایجاد شده در کشور میگوید این صرفا یک اتفاق کلان نیست بسیاری از این افراد وقتی تصمیم به خروج از کشور میگیرند به این معنی است که سرمایه قابل توجهی هم از اقتصاد ایران خارج میشود. به گفته وی وقتی بخش خصوصی تعطیل و کارآفرینان از این ایران خارج میشوند، قاعدتا زیرمجموعههای آنها نیز بیکار خواهند شد.
مصطفی هاشمی طبا سیاستمدار اصلاحطلب نیز روز پنجشنبه ۲۰ بهمنماه گفته بود که شرایط کشور بگونهای است که مردم به دنبال نقد کردن پول خود و مهاجرت هستند.