لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۱

موسوی: برانداز کسانی هستند که فسادهای عظیم ایجاد کردند


میر حسین موسوی
میر حسین موسوی

میرحسین موسوی، نامزد معترض انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، در سخنانی به اتهامات اخیر مقامات امنیتی و حکومتی ایران مبنی بر تلاش او برای براندازی حکومت واکنش نشان داد.

موسوی در پیامی که در وبسایت کلمه، پایگاه خبری منتشر کننده اخبار او، منتشر شد، گفته است: «برانداز کسانی هستند که از جیب مستضعفان و پابرهنگان و فقرا فسادهای عظیم را در کشور ایجاد کرده‌اند.»

میرحسین موسوی، که از بهمن ماه سال ۱۳۸۹ به همراه زهرا رهنورد در حصر خانگی به سر می‌برد در پیام خود گفت «بارها برای حضور در دادگاهی علنی و صالح، اعلام آمادگی کرده» است.

به دنبال راهپیمایی ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۸۹، ماموران امنیتی میرحسین موسوی و مهدی کروبی را به طور جداگانه در حصر خانگی نگاه داشتند. چندی بعد زهرا رهنورد، همسر موسوی، نیز به او پیوست.

پیام اخیر میرحسین موسوی پس از آن انتشار يافت که تعدادی از مقامات امنیتی و حکومتی ایران در واکنش به درخواست رفع حصر و محاکمه رهبران معترضان سال ۱۳۸۸ اعلام کردند که آنها نه به خاطر اعتراض به انتخابات بلکه به خاطر تلاش برای پیوند زدن اعتراضات مردم ایران به بهار عربی و ورود به مرحله براندازی به حصر رفته‌اند.

هفته گذشته، مهدی طائب، رئیس شورای قرارگاه عمار، یکی از مراکز امنیتی وابسته به سپاه پاسداران ایران، گفت: «تمام بررسی‌هایی که شورای عالی امنیت ملی در خصوص سران فتنه انجام گرفته به خود آنها ابلاغ و در واقع آنها را تفهیم اتهام کرده است که موضوع بغی بر نظام توسط آن‌ها برای اعضای شورای عالی امنیت ملی اثبات شده است.»

به گفته او در این جلسات رئیس قوه قضاییه نیز حضور داشته است. او ادعا کرد که اگر دادگاه صالحه‌ای برای رسیدگی به جرایم سران فتنه برپا شود حکم آنها بسیار بالاتر از حصر خانگی است.

سران فتنه عنوانی است که مقامات حکومتی ایران به رهبران معترضان سال ۱۳۸۸داده اند.

این ادعای مهدی طائب در حالی است که میرحسین موسوی در پیام خود هرگونه تفهیم اتهام را رد کرد و گفت: «ادعای اخیر تفهیم اتهام، کذب و بی‌معنی است و ما تا کنون چند بار خواستار حضور یک مقام قضایی برای تعیین وضعیت حقوقی و همچنین رسیدگی به ورود غیرقانونی و حضور چندماهه بدون مجوز درون منزل شده‌ایم که به‌رغم قول‌های داده شده اما هیچ‌گاه اقدامی صورت نگرفت.»

موسوی در بخش دیگری از سخنان خود، اتهام تلاش برای براندازی حکومت را دروغ پراکنی دانست و رد کرد. او گفت: «برانداز کسانی هستند که از جیب مستضعفان و پابرهنگان و فقرا فسادهای عظیم را در کشور ایجاد کرده‌اند.»

نخستین بار آبان ماه گذشته سعید جلیلی، عضو شورای امنیت ملی و دبیر این شورا در هنگام حوادث سال ۱۳۸۸، در یک سخنرانی حصر موسوی و کروبی را به دعوت آنان به راهپیمایی در همراهی با بهار عربی مربوط دانست، نه اعتراض به تقلب در انتخابات. جلیلی گفت: «یک سال و هشت ماه بعد از فتنه ۱۳۸۸ فرصت بزرگی تحت عنوان بیداری اسلامی در حال شکل‌گیری بود که باز اینان خواستند فتنه جدیدی را شکل دهند و جمهوری اسلامی را کنار مبارک قرار دهند و دوباره به نظام هزینه جدیدی تحمیل کنند.»

بهمن ماه سال ۸۹ هنگامی که بهار عربی حکومت‌های تونس و مصر را دچار تغییر کرده بود، میرحسین موسوی و مهدی کروبی از مردم ایران خواستند که در یک راهپیمایی با حرکت‌های اعتراضی در کشورهای اسلامی همراهی کنند. سعید جلیلی نیز در سخنرانی خود در آبان ماه گذشته گفت که این حرکت آنان خلاف امنیت جمهوری اسلامی بوده است و شورای امنیت ملی هم طبق قانون وارد این موضوع شده است.

در مقابل میرحسین موسوی در بخش دیگری از پیام خود که دروبسایت کلمه منتشر شد، گفت: «بنده آماده‌ام تا ضمن پاسخ‌گویی به اتهامات، حقایق مربوط به سرچشمه‌های فساد عظیمی که کشور و انقلاب را در خود غرق کرده است، بیان کنم.»

در همین رابطه، صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی، به خبرگزاری آنا در ایران گفت که هیچگاه در جمهوری اسلامی گفته نشده که شورای امنیت ملی در نقش قوه قضاییه یا دادگاه عمل می‌کند. او گفته‌های مهدی طائب را نقض آشکار قانون، قانون اساسی و حاکمیت قانون در جمهوری اسلامی ایران دانست.

XS
SM
MD
LG