کانون صنفی فرهنگیان گیلان با محکوم کردن حبس سه تن از اعضای این کانون، خواستار آزادی بی قید و شرط معلمان محبوس شد.
این کانون صنفی در بیانیهای، اجرای حکم زندان برای انوش عادلی، محمود صدیقیپور و عزیز قاسمزاده را مایه تاسف بسیار خواند و افزود که این سه فرهنگی تنها به دلیل پیگیری مطالبات صنفی، هر یک، به یک سال حبس محکومشدهاند.
در این بیانیه آمده است که حکومت در پاسخ به تقاضاهای قانونی فرهنگیان اقدام به توبیخ، تبعید، اخراج، بازداشت، و حبس فعالان این حوزه کرده است.
در سال گذشته، برخوردهای امنیتی - قضایی گستردهای با معلمان و فعالان صنفی معلمان در ایران انجام شد، به طوری که فقط در اردیبهشت ۱۴۰۱ بیش از ۲۵۰ تن از آنها بازداشت شدند. شمار زیادی از آنان با وثیقههای سنگین آزاد شدند. با این حال، برخی از آنان دوباره بازداشت و زندانی شدهاند.
در حال حاضر، اسماعیل عبدی، رسول بداقی، محمد حبیبی، زینب همرنگ، هاشم خواستار و شمار دیگری از معلمان و فعالان صنفی معلمان به اتهامهای امنیتی بازداشت شدهاند و یا در حال گذراندن دوره حبس خود هستند.
در بخشی از بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان، برخوردها با اقشار تهیدست جامعه شامل معلمان، کارگران و بازنشستگان، «مصداق بارز بیعدالتی و بیداد» توصیف شده است.
این تشکل صنفی بار دیگر بر مطالبات خود از جمله اجرای درست قانون رتبهبندی، همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان، دسترسی به آموزش رایگان برای دانشآموزان، و تامین امنیت دختران دانشآموز در برابر مسمومیتسازیهای زنجیرهای تاکید کرده است.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان، معلمان را مستحق زندان ندانست و تاکید کرد که تا آزادی بیقید و شرط تمام معلمان زندانی و دریافت پاسخی شایسته به مطالبات صنفی معلمان به پیگیریهای خود ادامه خواهد داد.
فرهنگیان در سالیان اخیر بارها در اعتراض به اوضاع معیشتی و با تاکید بر دسترسی همگانی به آموزش رایگان تجمع کردهاند. این اعتراضات همواره با سرکوب نیروهای امنیتی مواجه شده است اما این برخوردها مانع از ادامه تجمعهای آنان نشده است.