یکماه پس از انتشار خبر تشکیل پرونده قضایی در دادگستری کرمان برای فساد در فوتبال ایران، اظهارنظرها تغییر کرد، تب افشاگری ها فروکش نمود و در میان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری کمرنگ شد.
در جدیدترین واکنش ها، مهدی دادرس، عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی در گفتگو با خبرنگاران از اینکه برخلاف فعالان سایر صنوف، اهالی فوتبال به صنف خود تعصب ندارند گفت: «فوتبالیها به پشت خود خنجر میزنند. عیب فوتبال اینست که دچار آگراندیسمان بزرگی شده و کوچکترین حرکتی بزرگ نشان داده میشود.»
این عضو کمیته استیناف فدراسیون که در سال ۱۳۶۵ به عنوان سرپرست تیم فوتبال سازمان گسترش وارد ورزش شد و بیش از چهار دهه با عناوین مختلف از مدیر عاملی باشگاه های پیکان و سایپا تا عضویت در هیات رئیسه فدراسیون در مدیریت فوتبال ایران حضور داشته است با اشاره به اینکه فوتبال جزیره ثبات نیست و از مملکت هم جدا نیست افزود: «ما از تخلف حمایت نمیکنیم، اما فکر میکنم در مجموع ۲۰۰ میلیارد تومان در شرکت مس تخلف شده است. این همه فساد در ایران مثل ماجرای چای دبش وجود دارد. حتی میگویند برخی فسادها از ماجرای این شرکت هم بالاتر است، اما همه آنها را رها میکنند و به فوتبال میپردازند.»
از سوی دیگر مجید زینالدینی، مدیرعامل پیشین مس رفسنجان که به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال احضار شده بود، به خبرنگاران گفت: « چیز خاصی نبوده. کاری که نشده را لطفا بزرگ نکنید. هیچ اتفاقی نیفتاده و یک اتفاق درون خانوادگی بوده و بزرگش نکنید. به همه فوتبال ایران قول میدهم چیزی نبوده جز یک بزرگنمایی. میخواهند تیمهای شهرستانی را قربانی کنند.»
در همین حال یکی از مجریان ورزشی با سابقه صدا و سیمای جمهوری اسلامی که در هفتههای گذشته ادعاهای مختلفی درباره فساد در فوتبال ایران و آمادگیاش برای افشاگری گفته بود، از سوی کمیته اخلاق به عنوان مطلع به این فدراسیون دعوت شد اما از حضور در جلسه کمیته اخلاق خودداری کرد.
پس از انکه جواد خیابانی، مجری و گزارشگر شبکه سوم صدا وسیمای جمهوری اسلامی، دعوت این رکن قضایی فدراسیون نپذیرفت، از سوی کمیته اخلاق با ارجاع پرونده وی به دادسرا برای نشر اکاذیب تهدید شد. این مجری تلویزیونی که موضع گیریهایش غالبا پرحرف وحدیث است، پیشتر در برنامه زنده تلویزیونی گفته بود:«فدراسیون به عمد ویایآر (سیستم بازیبینی تلویزیونی ) را به ایران نمیآورد تا نتایج را بهگونهای که میخواهند، دربیاورند.»
خیابانی اما نه تنها از ادعای خود کوتاه نیامده بلکه در جدیدترین اظهار نظرش در برنامه ای تلویزیونی گفت: «چرا بزرگنمایی میکنید؟ در پرونده فساد مس رفسنجان هفت نفر درگیرند اما ۷۰۰ تا اسم آوردند.» در ادامه خیابانی به سراغ فساد در ورزش های دیگر میرود و میگوید:« ژیمناستیک فاسد نیست؟ والیبال فاسد نیست؟ شما ۵۰ میلیون تومان به من بدهید با یک عکس سه در چهار، صبح به شما کارت مربیگری درجه یک فدراسیون را میدهم.»
در همینحال تابناک در گزارشی به فساد یک مسئول رده بالای فدراسیون اشاره کرده می نویسد:« این فرد که پیش از این هم در دادسرا پروندهای مربوط به فوتبال داشته متهم به دریافت ۲۰۰ سکه از یک باشگاه لیگ برتری شده است.»
تسنیم خبرگزاری نزدیک به سپاه، به نقل از رئیس کل دادگستری استان کرمان، درباره فساد در فوتبال خبر داده بود که ۵ نفر از اعضای کمیته داوران و فدراسیون فوتبال، سازمان لیگ و یک روزنامهنگار ورزشی احضار شدهاند. پیشتر خبرگزاری فارس نوشت: «سهیل مهدی مسئول کمیته مسابقات سازمان لیگ و خداداد افشاریان، رئیس کمیته داوران در بازداشت هستند و پژمان راهبر سردبیر وب سایت ورزش سه و. سایت آنتن به حکم وثیقه میلیاردی آزاد و ممنوع الخروج است.»و تسنیم گزارش داد: «همچنان یکی از معاونان سابق شرکت مس تحت تعقیب است. »
این واکنش ها درباره فساد در فوتبال ایران درحالی رخ می نماید که مهدی تاج به عنوان رییس فدراسیون فوتبال در جدیدترین اظهار نظرش گفته:« در ماجرای فساد با احدی تعارف نداریم.» این درحالیست که خود مهدی تاج از ۱۳۹۱ تا۱۴۰۱ دارای چندین پرونده سنگین مالی در شعب مختلف دادگاه های جمهوری اسلامی است .
دادستان تهران دوم شهریور ماه ۱۴۰۱ شش روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال که به ریاست مهدی تاج منجر شد، طی نامهای رسمی اعلام کرد مهدی تاج به اتهام سوء استفاده از موقعیت شغلی، استفاده از اوراق مجعول، صدور گزارش خلاف واقع و شروع به جعل و تزویر، تصرف غیر قانونی در اموال دولتی، به کارگیری حیدر بهاروند در سازمان لیگ برتر فوتبال بر خلاف قانون منع بکارگیری بازنشستگان، تصرف غیر قانونی در وجوه عمومی، تصرف غیر مجاز در منابع مالی (مطالبات) فدراسیون از شرکتهای طرف قرارداد و اهمال منتهی به تضییع وجوه عمومی به میزان ۴ هزار و ۵۱۴ میلیارد و ۹۷۴ میلیون و ۴۷هزار و ۲۴۵ ریال و ۱۰ میلیون یورو، تضییع اموال و وجوه دولتی، اخلال در نظام پولی و ارزی کشور، کلاهبرداری، گزارش خلاف واقع، تبانی در معاملات دولتی، جعل در سند رسمی و به کارگیری سرمربی اسبق تیم فوتبال ایران (ویلموتس) پرونده قضایی در دادسرای تهران تشکیل شده است.
همچنین نمایندگان عضو کمیسیون اصل ۹۰ محلس شورای اسلامی که از سال ۱۳۹۹ پرونده تحقیق وتفحص درباره فساد، و حیف و میل اموال عمومی توسط مهدی تاج را دستور کار خود داشته پس از چهار سال ، هنوز هیچ نتیجه ای را اعلام نکرده است.
به باور اغلب کارشناسان ورزش ایران، اطلاعات پرونده فساد در فوتبال همچون پرونده های اختلاس در جمهوری اسلامی، به صورت قطره چکانی منتشر میشود و به تدریج با تقلیل فساد به چند تخلف در یک باشگاه استان کرمان و چند مسئول استانی و مدیران رده پایین فدراسیون به فراموشی سپرده خواهد شد.