لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۲

سه دیدگاه متفاوت درباره نتایج انتخابات ایران در روزنامه های انگلیسی زبان


برداشت های متفاوت از نتایج انتخابات در ایران، موضوع مقالات روزنامه های نیویورک تایمز، جروسالم پست و گاردین است.

روزنامه نیویورک تایمز گزارشی نوشته توماس اردبرینک در تهران را منتشر کرده با این عنوان: "رییس جمهوری ایران و میانه روها جایگاه محکمی در انتخابات به دست آوردند." او در این گزارش می نویسد انتخابات روز جمعه گذشته در ایران رفراندومی بر سر توافق هسته ای بود و تقریبا تمام مخالفان آن شکست خوردند.

نویسنده به نقل از تحلیلگران در ایران می گوید انتخابات سیاست خارجی و داخلی ایران را دست کم در کوتاه مدت تغییر اساسی نخواهد داد اما دیگر کسی برای دست دادن با مقام های آمریکایی در مجلس داد و بیداد به راه نمی اندازد.

نیویورک تایمز می نویسد هاشمی رفسنجانی که رای اول تهران را در انتخابات خبرگان به دست آورد گفته بود زمان آن رسیده که به شعار "مرگ بر آمریکا" پایان داده شود. این گزارش می گوید پذیرش نتایج انتخابات نشان داد که رهبر جمهوری اسلامی به شکل فزاینده ای از سیاست خارجی و اقتصادی دولت روحانی حمایت می کند.

روزنامه جروسالم پست چاپ اسرائیل در یادداشتی با عنوان "انتخابات ایران نباید با روح حقیقی اصلاحات مطرح در سال ۱۳۸۸ یکی دانسته شود" می نویسد ممانعت از ورود چند تروریست تندرو از جمله علی فلاحیان، وزیر پیشین اطلاعات که در لیست اینترپل برای بمبگذاری آمیا تحت تعقیب است، نکته مثبتی است ولی مخالفان رژیم گزینه ای جز رای دادن به روحانی و رفسنجانی و به اصطلاح اصلاح طلبان نداشتند.

جروسالم پست با یادآوری این که رفسنجانی در زمان بمبگذاری مرکز یهودیان در بوینس آیرس رییس جمهوری ایران بود می گوید تفاوت میان تندروها و عملگراها بیشتر در استراتژی شان است تا اصول شان.

جزوسالم پست می نویسد در جریان انتخابات ۱۳۸۸ برای مدت کوتاهی به نظر می رسید که روحانیون ایران به طور واقعی به چالش کشیده شدند ولی بعید است که انتخابات هفتم اسفند تغییرات واقعی ایجاد کند.

روزنامه گاردین چاپ لندن در سرمقاله ای درباره انتخابات در ایران با عنوان "مردم دیدگاه های خود به روشنی اعلام کردند" می گوید این انتخاباتی کاملا از پیش طراحی شده بود ولی نتیجه نهایی اش آنطور نبود که اصولگرایان می خواستند.

گاردین علت شکست اصولگرایان را در دیدگاه های مذهبی سفت و سخت، بدبینی به جهان بیرون، نگهبانی از میراث انقلاب، خودکامگی، و نظرات کهنه مآبانه درباره جنسیت می داند در حالی که مردم ایران دهه ها است در مسیر مدرنیسم پیش می روند.

XS
SM
MD
LG