در حالی که کمتر از ۱۰ روز به برگزاری سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران باقی مانده و پیشبینی مراکز حکومتی مشارکت کمتر از ۴۰ درصد از واجدان شرایط در این انتخابات است، وزیر کشور از افزایش ساعات رایگیری خبر داده است.
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی همچنین اعلام کرد که از عوامل اجرایی برگزارکننده انتخابات آزمایش پیسیآر خواهند گرفت تا مطمئن شوند «همه سالم هستند.»
عبدالرضا رحمانی فضلی، روز چهارشنبه، نوزده خرداد، پس از جلسه ستاد انتخابات کشور، با اشاره به گستردگی ویروس کرونا در ایران و تلاش برای ایجاد «شرایط مطلوب بهداشتی در تمام شعبهها»ی اخذ رای، تاکید کرد که «هم تعداد شعبهها را زیاد میکنیم و هم ساعات رایگیری را افزایش میدهیم.»
او با بیان این که توزیع تعرفه ۱۰ درصد بیشتر از تعداد مشارکتکنندگان (واجدان شرایط) بوده، گفت با وزارتخانههای نیرو و مخابرات هماهنگ شده که برق و تلفن در کشور قطع نشود.
رحمانی فضلی تاکید کرد که در شرایط کنونی «موضوع امنیتی خاصی» در زمان انتخابات روی نخواهد داد و پیشامدها را «کاملا رصد میکنیم.»
مقامات جمهوری اسلامی، پیش از این نیز اعلام کرده بودند که «بر اساس پروتکل بهداشتی» در انتخابات ۱۴۰۰ اخذ اثر انگشت در فرآیند انتخابات، به ویژه روز رایگیری ممنوع است.
- روحانی: اصلا چرا انقلاب کردیم
در پی اظهارات نامزدهای ریاستجمهوری در دومین مناظره انتخاباتی، حسن روحانی گفت که اگر بنا است تمام چهل و دو سال گذشته زیر سوال برود، «اصلا چرا انقلاب کردهایم؟»
رییس جمهوری اسلامی ایران، با بیان این که «در این انتخابات جفاها و ظلمهای بسیار بدی شد» و «بدترین جفا، جفای به خود نظام است»، عنوان کرد: این که مدام «بگوییم نقض قانون، فساد، زیر پا گذاشتن حقوق، اجرا نکردن مصالح مردم، و اقدامات بر خلاف مصلحت کشور و جامعه صورت گرفته، پس چرا اصلا انقلاب کردهایم.»
روز سهشنبه، هجدهم خرداد، در جریان دومین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰، انتقادهایی نسبت به عملکرد دولت مطرح شد. گرانی شبانه بنزین که به اعتراضات سراسری در آبان ۱۳۹۸ منجر شد، یکی از انتقادهای مطرح شده نسبت به عملکرد دولت روحانی بود.
محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی، هدف اصلی برگزاری مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری را «زدن دولت» عنوان کرد و گفت: «حتی اگر ترامپ هم دوباره رای میآورد، با مقاومتی که مردم طی بیش از سه سالی که عملا جنگ اقتصادی بود و آنها نیز هیچ دستاوردی نداشتند، عملا چارهای جز برداشتن تحریمها نبود.»
این در حالی است که به گزارش صدای آمریکا، آنتولی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، دیروز، هجدهم خرداد، تاکید کرد تا زمانی که ایران رفتار خود را تغییر ندهد، حتی در صورت احیای توافق هستهای، صدها مورد از تحریمهای وضعشده علیه ایران فعال خواهد ماند.
- تشکیک در مدرک دکترای مهندسی اقتصاد مهرعلیزاده
خبرگزاری فارس، در واکنش به تاکید مهرعلیزاده مبنی بر این که ابراهیم رییسی «شش کلاس بیشتر سواد ندارد»، ادعا کرده است که مهرعلیزاده میگوید دکترای مهندسی اقتصاد دارد، اما چنین نیست.
این خبرگزاری با نقل سخنانی از سخنگوی ستاد محسن مهرعلیزاده نوشته که او مدرک دکتری دارد، اما دکتری مهندسی اقتصاد از دانشگاه تیلبرگ هلند ندارد.