در حالی که نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا بر عهده مجلس شورای اسلامی ایران است، شورای نگهبان همچنان بر رد صلاحیت نامزدهای اقلیت های دینی اصرار دارد.
روز پنجشنبه ۳۱ فروردین عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، گفت «نظر فقهی شورای نگهبان درباره محدودیت اقلیت های مذهبی برای نامزدی در انتخابات، برای همه «لازم الاجرا» است.
اظهارات آقای کدخدایی دو روز بعد از ابلاغیه احمد جنتی دبیر شورای نگهبان است. جنتی در نامه خود از هیات نظارت بر انتخابات خواست که در انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، در مناطقی که اکثریت مسلمان دارد، افراد غیر مسلمان رد صلاحیت شوند چون «صلاحیت نامزدی ندارند.» استدلال آقای جنتی فتوایی از آیت الله خمینی است.
اظهارات آقای جنتی انتقادات تندی را برانگیخت. از جمله نماینده زرتشتیان در مجلس آن را خلاف قانون اساسی و قانون انتخابات که بیست سال پیش به تایید شورای نگهبان رسید، دانست.
مخالفان می گویند براساس قانون اساسی ایران، اقلیت های مذهبی حق برابر با سایر مردم دارند.
در انتخابات دوره قبل شوراها، هفت شهروند زرتشتی در شورای شهرهای یزد، میبد و مبارکه و شورای روستای الله آباد زارچ انتخاب شدند.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به یزد روز پنجشنبه به ایسنا گفت: برای مثال در یزد شهروند زرتشتی رییس شورای شهر بود، ولی با نظریه اخیر فقهای شورای نگهبان از این به بعد در آن شهری که بیشتر آنها مسلمان هستند غیر مسلمان نمیتواند عضو شورای شهر شود.
اصرار شورای نگهبان برای رد صلاحیت این اقلیت های دینی در حالی است که وظیفه نظارت بر انتخابات شورا ها اصلا بر عهده این شورا نیست. براساس قانون انتخابات شوراها، وظیفه نظارت و بررسی صلاحیت نامزد ها بر عهده هیاتی بنام «هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها» است که از نمایندگان مجلس تشکیل می شود.