لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۴

ادامه جنگ لفظى درباره نقش سپاه در اقتصاد؛ رئیس بسیج: بگویید سپاه وارد اقتصاد نشود


غلامحسین غیب پرور، رئیس بسیج
غلامحسین غیب پرور، رئیس بسیج

رئیس سازمان بسیج با انتقاد از آنچه که تضعیف سپاه خواند، از منتقدان فعالیت‌های اقتصادی سپاه خواست که خدمات اقتصادی این نهاد نظامی را در نظر بگیرند. اظهارات اين مقام سپاه در حالى است كه به تازگی رئيس جمهورى ايران خواستار كاهش نقش سپاه در فعاليت های اقتصادى شده بود. همچنين برخى از اعضاى كنگره آمريكا تلاش هايى را براى محدود كردن فعاليت هاي سپاه انجام داده اند چون به عقيده آنها سپاه از درآمد فعاليت اقتصادى خود براى حمايت مالى و تسليحاتى گروههاى تروريستى همچون حماس و حزب الله استفاده مى كند.

غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج، جمعه شب ۱۶ تیر در مراسم یادبودی با اشاره به فعالیت‌های سپاه در حوزه نفت و گاز و راه‌سازی، گفت که اگر کسی خواستار توقف این فعالیت‌هاست رسما اعلام کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، او با بیان اینکه برخی به دنبال تضعیف سپاه هستند، گفت: «دوست ندارید، سپاه در عرصه‌های اقتصادی وارد شود، رسما اعلام کنید که برای پیشرفت کشور، سپاyه وارد عرصه اقتصادی نشود، آیا واقعا قضاوت‌ها منصفانه است؟ آیا شما هزاران میلیارد تومان بدهی خود را قبول ندارید؟ آیا کسی از شما مطالبه کرده است؟

بیش از دو هفته پیش حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سخنانی از واگذاری شرکت‌‌های دولتی در قالب اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی انتقاد کرد و گفت که در آن زمان شرکت‌ها از «دولت بی تفنگ» گرفته شد و به «دولت باتفنگ» داده شد. او سپس گفت که در عرصه اقتصاد کسی جرات ندارد با دولتی رقابت کند که تفنگ و رسانه و قدرت دارد.

اگر چه رئیس جمهوری ایران نامی از سپاه پاسداران نبرد اما بسیاری این سخنان را انتقاد از فعالیت‌های اقتصادی سپاه دانستند. پس از آن، بسیاری از مقام‌های سپاه و چهره‌های منتقد دولت به شدت این سخنان حسن روحانی انتقاد کرده و آن را تضعیف سپاه دانستند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که از پس از دولت محمد خاتمی به تدریج به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل شد، در بسیاری از عرصه‌ها اقتصادی فعالیت خود را گسترده کرد. برخی از شرکت‌های بزرگ دولتی به سپاه واگذار شد و قرارگاه خاتم الانبیاء نیز اجرای پروژه های بزرگ نفت و گاز، سدسازی و راه سازی را بر عهده گرفت.

این فعالیت‌ها انتقاداتی را در پی داشت از جمله اینکه بخش خصوصی امکان رقابت با یک نهاد امنیتی و نظامی را ندارد.

از سوی دیگر، سپاه پاسداران که در بخش‌های عمده اقتصاد ایران حضور دارد، به دلیل فعالیت‌های موشکی و حمایت از تروریسم تحت تحریم ایالات متحده قرار دارد. بسیاری از شرکت‌های خارجی با توجه به نفوذ سپاه در اقتصاد ایران، از بیم مواجه شدن با تحریم‌های آمریکا از سرمایه گذاری در ایران خودداری می‌کنند. این در حالیست که ایران برای خروج از رکود و بازگشت رونق به تولید به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG