لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۵

احمد توکلی: افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت ها در صورت اجرای فاز دوم یارانه ها


احمد توکلی: افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت ها در صورت اجرای فاز دوم یارانه ها
احمد توکلی: افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت ها در صورت اجرای فاز دوم یارانه ها

محمد رضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه، با بیان این که دولت برای کنترل قیمت ها برنامه مشخصی ندارد، گفت: « متاسفانه الان در کشورمان قیمت گوشت به طور غیر قابل قبولی بالا رفته که این موضوع نشاندهنده آن است که برنامه ای برای کنترل قیمت نداریم و این موضوع باید حل شود.»
وی با اعلام این موضوع که «الان پیاز در بندرعباس کیلویی ۹۰ تومان است در حالی که همین پیاز در تهران کیلویی ۶۰۰ الی ۷۰۰ تومان به فروش می رسد. » این پرسش را مطرح کرد که « چرا باید اینگونه باشد؟ »
به گفته وی «این یک تدبیر می خواهد که هم اکنون مسئولان ما فاقد آن هستند.»
اظهارات معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران، در حالی بیان می شود، که تازه ترین آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، گرانی ۱۸ تا ۱۴۶ درصدی ۳۳ قلم کالای اساسی و مواد غدایی را طی یک سال گذشته تایید کرد.
در این میان برخی از روزنامه های تهران، از جمله ابتکار، در شماره روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه خود، از قول مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت از « وعده جدید دولت» در زمینه کاهش قیمت مواد خوراکی تا پایان اردیبهشت ماه خبر می دهند.
به نوشته همین روزنامه « پس از گذشت ماهها از آغاز افزايش قيمت كالاهاي اساسي مورد نياز مردم و در حالي كه در آستانه نوروز اين گراني‌ها به اوج خود رسيد، سرانجام وزير صنعت، معدن و تجارت كه يكي از مسئولين ستاد تنظيم بازار محسوب مي شود به اين افزايش قيمت ها اعتراف كرده است.»

با این وجود روزنامه تهران امروز در شماره روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه خود، در گزارشی با عنوان « سردرگمی مسئولان در مواجهه با گرانی » نوشته است: « تاييد،‌ تكذيب، ‌تاييد و تكذيب... اين شگردي است كه به تازگي دولت در مواجهه با برخي مسائل اقتصادي از جمله گراني‌ها در پيش گرفته است.»
به نوشته همین روزنامه: «ابتدا دولت اعلام مي‌كرد كه گراني در بازار شايعه‌اي بيش نيست و برخي مي‌خواهند با دامن زدن به آن، دولت را در موضع ضعف قرار دهند و دستاوردهاي عظيم او در كنترل بازار در زمان اجراي قانون بزرگي هم چون هدفمندي يارانه‌ها را زير سوال ببرند. اما بعد از مدتي،‌تكذيب‌اين واقعيت موجود در جامعه ديگر امكانپذير نبود كه كم‌كم تورم ناشي از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها بر قيمت كالاهاي اساسي، حساس و ضروري مورد نياز مردم در حال بروز و ظهور است.»
سایت تابناک روز شنبه۹ اردیبهشت ماه، در گزارشی با عنوان «دولت چگونه به دنبال افزایش قیمت ها نیست؟ » نوشته است: « اگر رشد نقدینگی را عامل تورم می دانیم باید به این سوال پاسخ دهیم که این نقدینگی ها از چه طریقی ایجاد شده است؟ آیا سفته بازی و فعالیت های ضد تولیدی از جمله آزاد سازی واردات گوشت و میوه و شیر خشک و... عامل ایجاد ثروت و نقدینگی های غیر تولیدی در اقتصاد ایران نیست؟ یا کسری بودجه دولت در اعطای یارانه ی نقدی و برداشت از منابع بودجه و بانک مرکزی و درآمدهای نفت عامل افزایش رشد نقدینگی نیست؟»

در همین حال عباسعلی نورا، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه با تاکید بر این موضوع که مهم ترین عامل تورم « تزریق نقدینگی از جمله نقدینگی هدفمندی یارانه ها است»
گفته است: «دولت در بحث اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها وارد فاز لج بازی شده است.»
این در حالی است که هم زمان احمد توکلی ، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در نشست خبری خود، در زمینه «افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت ها در صورت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها» هشدار می دهد.

XS
SM
MD
LG