جدیدترین گزارش رسمی نهاد دولتی مرکز آمار ایران، از ثبت تورم «۶۸.۱ درصد» در روستاهای استان کرمان خبر میدهند.
جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران، هر چند نرخ تورم مردادماه در مقایسه با دو ماه گذشته را دارای روندی «کاهشی» عنوان کرده اما «شاخص نقطهای» آن نهایتا به «۵۲٫۲ درصد» رسیده است که در این میان میزان تورم روستاهای استان کرمان به «۶۸.۱ درصد» بالغ شده است.
تارنمای «تجارتنیوز» در این ارتباط نوشته است که در مقابل استان غربی کهگیلویه و بویراحمد، استان شرقی سیستان و بلوچستان با «۳۶٫۶ درصد تورم»، کمترین میزان نرخ تورم را داشته است.
از سوی دیگر، اگر در این تقسیمبندی نرخ تورم، معیار «روستایی» یا «شهری» بودن خانوارهای مصرف کننده در نظر گرفته شود، ترتیب استانها از نظر بیشترین و کمترین نرخ تورم، تغییر میکند. از این رو، شاخص رسمی تورم نقطه به نقطه در شهرها به «۵۱٫۱ درصد» و در روستاها به «۵۸٫۴ درصد» رسیده است.
در این حال، از ابتدای سال ۱۴۰۱ همسو با سیاستهایی موسوم به «جراحی اقتصادی» و «حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی» از سوی کابینه دولت سیزدهم، برخی اقلام همچون مواد خوراکی شتابان در حال گران شدن هستند؛ بنابر آمار رسمی اعلام شده، «نرخ تورم اقلام خوراکی» در مرداد ماه امسال به «۹۰.۲ درصد» رسیده و آمارهای غیر رسمی از «افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی قیمت» این اقلام در ماههای اخیر حکایت دارد.
برابر دادههای اعلامی از سوی مرکز آمار ایران، میان «خانوارهای شهری»، اهالی استان مازندران ماه گذشته بیشترین نرخ تورم را تجربه کردند و در مقابل خانوارهای شهری مقیم سیستان و بلوچستان متحمل کمترین میزان تورم شدند.
اما در خصوص «خانوراهای روستایی» وضعیت پرتورمترین و کم تورمترین استان، از اساس متفاوت است. در این گزارش رسمی آماری، خانوارهای روستای ساکن در استان کرمان با «۶۸٫۱ درصد» با بیشترین میزان تورم و خانوارهای روستایی مستقر در یزد با «۴۹٫۹ درصد» کمترین تورم را پشت سر گذاشتهاند.
پیشتر در بیست و دوم مردادماه با نزدیک شدن به یکسالگی ریاست ابراهیم رئیسی بر دولت جمهوری اسلامی و به اوج رسیدن تنشها و شکاف بین مردم و حاکمیت، کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی و پرمصرف بازار کشور اعلامکرده بود که قیمت کالاهای اساسی در یکسال گذشته تا «۳۶۷ درصد» افزایش یافته است.
رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی و مدیران ارشد او از خرداد ۱۴۰۰ و میانه تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری، همواره وعده رونقبخشی «سریع و انقلابی» به اقتصاد ایران، «تک رقمی» شدن تورم و «رفع فقر مطلق» در سطح جامعه را دادهاند.