بعد از انتشار پیامهای رد و بدل شده کاربران در پیامرسان داخلی «بله»، در فضای مجازی، سازمان فناوری اطلاعات ایران مدعی شد که هیچگونه نقض حریم خصوصی در این پیامرسان مشاهده نشده و امنیت کاربران آن همانند گذشته تامین است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد: «بررسیهای جدید اپلیکیشن «بله» نشان میدهد محتوای درون کانالها و گروهها در این پیامرسان طبق سند قوانین و شرایط استفاده از پیامرسان، به عنوان مصداق محتوای عمومی معرفی شده لذا این محتوا با هدف شناسایی و حذف محتویات کلاهبرداری مانند فیشینگ و لینکهای مضر و محتواهای غیراخلاقی مورد بررسی قرار میگیرد.»
این سازمان در ادامه اضافه کرد: «با بررسی بخشهای مختلف این سامانه مشخص شد که اپراتور امکان مشاهده اطلاعات خصوصی کاربر ارسالکننده محتوا در کانالها و گروههای عمومی مانند ایدی کاربر، نام ارسالکننده و شمارهتلفن را ندارد که با توجه به این توضیحات، هیچگونه نقض حریم خصوصی مشاهده نشده و امنیت استفاده کاربران از پیامرسان بله همانند گذشته تامین است.»
این ادعا در حالی از سوی این سازمان دولتی مطرح میشود که چند روز قبل کاربری در فضای توییتر تصویری از چتها و گفتگوهای خصوصی و گروهی کاربران پیامررسان داخلی بله را منتشر کرد و گفت که این اطلاعات را از یکی از کارکنان دفتر این اپلیکیشن دریافت کرده و کارمندان بله به پیامهای کاربران این پلتفرم در گروهها دسترسی دارند.
یک روز بعد اما «بله» با انتشار بیانیهای ضمن تایید این تصویر اعلام کرد «حریم شخصی و امنیت کاربران خط قرمز این پیامرسان است و تصویری که منتشر شده مورد محتواهای عمومی کانالهای بیش از هزار کاربر است که محتوای آنها بهوسیله سایر کاربران به عنوان محتوای نامناسب گزارش شده و از سوی بله مورد بررسی قرار گرفته است.»
بله در بیانیه خود همچنین گفت که با گروههایی که بیش از هزار عضو داشته باشند در حوزه بررسی محتوا، مشابه کانالهای عمومی رفتار میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اسفندماه گذشته مدعی شد که «پلتفرمهای ایرانی» بیش از سی و پنج میلیون کاربر «یکتا» دارند.
قاسم خالدی، معاون فرهنگی و امور محتوایی مرکز ملی فضای مجازی هم همان زمان گفت که پیامرسان بله حدود ۵ میلیون کاربر دارد.
شرکت گوگل آبان ۱۴۰۱ به کاربران گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید هشدار داد پیامرسان ایرانی روبیکا به دادههای شخصی کاربران دسترسی پیدا میکند و در پیامهای کتبی و شفاهی، عکسها و ویدیوها و محتویات دیگر گوشی آنها، از جمله تاریخچه تماسهای تلفنی آنها، به جاسوسی میپردازد.
وبسایت «تجارت نیوز» هم ۹ تیرماه نوشت :«لایحه برنامه هفتم توسعه مادهای را ارائه داده که بر اساس آن تمام پایگاههای دارای داده، به صورت برخط موظف به ارسال اطلاعات کاربران ایرانی به سامانه رصد سبک زندگی مردم میشوند. به عبارتی با تصویب این لایحه، همه اطلاعات کاربران ایرانی در سامانهای زیر ذرهبین میرود و کنترل میشود.»