شرکت گوگل به کاربران گوشیهای هوشمند با سیستم عامل اندروید هشدار داد پیامرسان ایرانی روبیکا به دادههای شخصی کاربران دسترسی پیدا میکند و در پیامهای کتبی و شفاهی، عکسها و ویدیوها و محتویات دیگر گوشی آنها، از جمله تاریخچه تماسهای تلفنی آنها، به جاسوسی میپردازد.
گفته میشود از صبح جمعه ۶ آبانماه، کاربرانی که در فروشگاه گوگل پلی برای نرمافزار پیامرسان روبیکا جستجو کنند، با پیامی از «پلی پروتکت»، سیستم دفاعی گوگل، روبرو میشوند که درباره سوءاستفاده نرمافزار از دادههای کاربران هشدار میدهد.
کاربرانی که در گوشیهای هوشمند خود از نرمافزار روبیکا استفاده میکنند، با فعال کردن برنامه «پلی پروتکت» در گوگل پلی و جستجو در گوشیهای خود، با پیام جدیدی روبرو میشوند که اجازه میخواهد نرمافزار زیانآور را پاک کند.
پلی پروتکت در پیام خود مینویسد روبیکا میکوشد در دادههای شخصی شما به جاسوسی بپردازد.
رادیو فردا در گزارشی به قلم رضا حقیقتنژاد در فروردین ۱۳۹۹ تولیدکننده نرمافزار روبیکا را یکی از شرکتهای اقماری نهاد ثروتمندی معرفی کرد که مستقیما زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود.
روبیکا، که علاوه بر پیامرسانی، خدمات دیگری مثل نمایش ویدیو، عکس و مطلب، شبیه نرمافزار اینستاگرام شرکت آمریکائی «متا» به کاربران عرضه میکند، تولید شرکتی ظاهرا خصوصی ایرانی است به نام «توسکا» یا توسعه کسب و کار ایرانی، که زیر مجموعه هلدینگ «تدبیر» بازوی اقتصادی ستاد اجرائی فرمان امام است.
سازمان تنظیم مقررات رسانههای صورت و تصویر فراگیر، یا ساترا، یکی از نهادهای وابسته به سازمان رادیو تلویزیون جمهوری اسلامی، در طول سال ۱۴۰۰ به دلیل استفاده غیرمجاز از دادههای شخصی کاربران، جواز نرمافزار روبیکا را باطل کرده بود.
«شهر سختافزار» پایگاه اینترنتی فارسیزبان اخبار فناوری، جمعه ۶ آبانماه در گزارش خود در باره هشدار امنیتی گوگل در باره روبیکا مینویسد: «اطلاعات ردو بدل شده در قالب برنامه روبیکا از سوی گوگل مشکوک اعلام شد. روبیکا در پلتفرم خود مشغول فعالیتهائی است که گوگل آنها را جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران تلقی میکند و به همین دلیل به کاربران توصیه میشود روبیکا را سریعا از دستگاه خود پاک کنند و حداقل تا روشن شدن موضوع و انتشار توضیحات تیم پشتیبانی این برنامه، آن را نصب نکنند.»
گوگل پلی پیش از این نیز روبیکا را از سرویس خود حذف کرده بود.
شهر سختافزار مینویسد: «اطلاعات روز جمعه از سوی گوگل پلی در حالی منتشر شد که با فیلترینگ گسترده پیامرسانهای خارجی همچون واتساپ، اینستاگرام و تلگرام قرار بود «سوپراپلیکیشن روبیکا» به عنوان یک پلتفرم جایگزین، توسط کاربران داخلی مورد استفاده قرار بگیرد.»