مقامهای محلی در استان خراسان رضوی از افزایش آمار قربانیان سیل در این استان به ۷ نفر خبر دادند.
به گفته سرپرست مدیریت بحران خراسان رضوی، پنج نفر در مشهد و دو نفر هم در روستاهای فریمان جان خود را از دست دادهاند.
رضا عباسی نیشابوری درباره سرنوشت مفقودشدگان سیل در این استان اظهارنظری نکرده است.
محسن ذاکریان، مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی، روز گذشته اعلام کرد که ۱۲ نفر شامل ۹ شهروند در روستاهای اطراف مشهد و نیشابور و سه نفر در منطقه احمدآباد شهرستان فریمان ناپدید شدهاند.
خبرگزاری دولتی ایرنا روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت به نقل از منابع غیررسمی، شمار جانباختگان سیل مشهد را بیش از ۱۰ نفر اعلام کرد.
به بارآمدن خسارات و تلفات ناشی از جاریشدن سیلاب در مشهد با انتقاد شماری از روزنامهنگاران و کارشناسان محیط زیست مواجه شده است.
منتقدان تخریبهای گسترده حاصل از سیلاب در مشهد را «فاجعه» خوانده و آن را نتیجه سوء مدیریت شهری دانستهاند.
آزاده مختاری، روزنامهنگار، با انتشار ویدیویی از سیلاب مشهد در صفحه «ایکس» با انتقاد از «بیعلمی در شهرسازی» و «راهسازی درمحدوده مسیل»، نوشته است: «سیلی که میتوانست منبع آب شود، فقط آسفالتها را ویران کرد و حال باید هزینه ترمیم آسفالتها و جاده و خیابان و پل هم از جیب مردم پرداخت شود.»
اعظم بهرامی، کنشگر محیط زیست، هم در رشته توئیتری در صفحه «ایکس»، خسارت مردم از سیل در مشهد را «فاجعه» خوانده و با اشاره به «تغییر کاربری» هزاران هکتار از اراضی کشاورزی به مسکونی، «عدم توجه به الگوی توسعه مناسب شهر» و فقدان «مدیریت شهری آگاه» نوشته: جمهوری اسلامی «کوچکترین نگاه آیندهنگرانهای ندارد.»
تخریبهای سیل اخیر به استان خراسان رضوی محدود نمیشود و به روستاها و زمینهای کشاورزی در مناطق استان خراسان شمالی هم خسارت وارد کرده است.
سازمان هواشناسی ایران روز پنجشنبه نسبت به احتمال وقوع مجدد سیل در شمال شرقی کشور، استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، بجنورد، گلستان و سمنان هشدار داد و درباره شدت بارندگیها و احتمال طغیان رودخانه در استان اردبیل و وقوع سیلاب در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و فارس هشدار نارنجی صادر کرده است.
جاری شدن سیل در استان سیستان و بلوچستان در اسفندماه گذشته و فروردین ماه سال جاری هم موجب جان باختن و ناپدیدشدن شماری از شهروندان شد.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرده که حدود ۲۸ درصد از مساحت ایران با جمعیتی در حدود ۵۶ میلیون نفر در معرض سیلابهای شدید و حدود ۱۵ میلیون نفر از این تعداد هم در معرض سیل با شدت بالا قرار دارند.