لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۹

نگرانی دوستداران میراث فرهنگی از تلاش برای دفن شهدای گمنام در حریم پاسارگاد


Pasargad, tomb of Cyrus the great, پاسارگاد، آرامگاه کوروش کبیر
Pasargad, tomb of Cyrus the great, پاسارگاد، آرامگاه کوروش کبیر

انتشار اخباری مبنی بر ساخت آرامگاه شهدای گمنام در حریم درجه دو محوطه تاریخی پاسارگاد موجب نگرانی دوستداران میراث فرهنگی و برخی از مقامات سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان روز چهارشنبه ۱۱ اسفند ماه گزارش داد، در حالیکه هنوز طرح جزئیات طرح ساخت این آرامگاه به تصویب نرسیده است، با اصرار مدیران شهری خاکبرداری و ایجاد مقدمات ساخت این سازه آغاز شده است.

این در حالیست که محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا ساخت آرامگاه شهدای گمنام در حریم پاسارگاد را در موضوع ثبت جهانی این محوطه تاریخی مشکل آفرین دانست.

از سوی دیگر، حمید فدایی، مدیر پایگاه تاریخی پاسارگاد نیز با اشاره به این موضوع و دیگر مشکلات این محوطه تاریخی بجا مانده از دوران هخامنشی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «مسایلی که ما در پاسارگاد با آن رو به رو هستیم، یکی دو تا نیست. میراث‌ جهانی معیارهایی دارد که تخطی از آنها بسیار به ضرر هویت ملی و مردم می‌شود.»

او اضافه کرد: «همانطور که همه می‌دانند، پاسارگاد ثبت میراث‌ جهانی است. آن‌ها هم ضوابط و قوانینی دارند که همه ما موظف به اجرای آن قوانین هستیم تا پاسارگاد در فهرست میراث‌جهانی باقی بماند.»

انتشار این خبر واکنش‌های بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است. برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی خواستار واکنش رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شده اند.

با این حال، خبرگزاری صدا و سیما به نقل از محمد پردل، امام جمعه پاسارگاد نوشت که مقدمات دفن دو شهید گمنام در محوطه پاسارگاد برای روز پنجشنبه آماده شده است.

در آخرین رویداد مربوط به پاسارگاد، تعدادی زیادی از دوستداران میراث فرهنگی به مناسبت روز کوروش در این محوطه گردهم آمدند که این موضوع انتقاد تند رسانه‌ها و چهره‌ها اصولگرا را در ایران در پی داشت.

تعدادی از شرکت کنندگان در این مراسم بازداشت و به زندان محکوم شدند.

مجموعه پاسارگاد، دربرگیرنده بخش‌هایی چون آرامگاه کوروش، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه و بخش های تاریخی دیگر است. این مجموعه در سال ۱۳۸۳ با تصویب در اجلاس یونسکو در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسید.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG