وزارت بهداشت ایران از ۱۵ شهریور تا ۱۶ شهریور، ۲۷ هزار و ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.
همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳۵ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۱۱ هزار و ۸۹۲ نفر رسید.
بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران نیز چندی پیش به نقل از استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.
- تداوم کندی واکسیناسیون؛ اصغر فرهادی: «مردم بسیار عصبانی هستند»
اصغر فرهادی، کارگردان شناخته شده ایرانی در بخشی از گفتگویی که با نشریه «هالیوود ریپورتر» داشت گفت مردم ممنوعیت واکسنهای آمریکایی و بریتانیایی را «هرگز نخواهند بخشید.»
آقای فرهادی در مورد وضعیت شیوع کرونا در ایران گفت« وضعیت بسیار ناراحت کننده است و مردم بسیار عصبانی هستند و امیدی ندارند که در آینده چیزی تغییر کند.»
او افزود: «هر روز فقط خبرهای بد می شنوید و احساس می کنید که سیستم هیچ تصمیمی برای تغییر و بهبود زندگی مردم ندارد.»
واکسیناسیون در ایران به کندی پیش میرود و بسیاری آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران را به خاطر ممنوعیت ورود واکسنهای «آمریکایی» و «انگلیسی» مقصر وضع موجود و مرگ دهها هزار شهروند میدانند.
در حالی که تولید داخلی واکسن هنوز به نتیجه قابل توجهی نرسیده است، مجموع واکسنهای واردشده به بیش از ۴۰ میلیون دز رسیده است.
رضا زبیب، دستیار وزیر امور خارجه در امور آسیا و اقیانوسیه در توییتی گفته است که واردات واکسن که پیشتر گفته بود از ۱۱ تا ۱۹ شهریور به ۱۲ میلیون دز خواهد رسید، در این تاریخ به ۱۷ میلیون دز و یا ۲۰ میلیون دز خواهد رسید.
مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفته است که گروه هدف برای واکسیناسیون در ایران ۷۰ درصد جمعیت یعنی حدود ۵۸ میلیون نفر میشود و برای واکسیناسیون جمعیت هدف ۱۱۶ میلیون دز واکسن مورد نیاز است.
در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۸۴ هزار و ۸۱۰ دز واکسن کرونا در ایران تزریق شده است که به نسبت چند روز گذشته، تقریبا دوبرابر شده است.
- کمبود نیروی پرستاری؛ یک پرستار برای ۲۵ بیمار
معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری با اشاره به کمبود نیرو در پیک پنجم کرونا گفت شرایط به گونهای است که ۲۵ بیمار را یک پرستار مدیریت میکند.
حمیدرضا عزیزی افزود :«ما پایینترین حد استاندارد ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت را در نظر گرفتیم که حتی به این عدد هم نرسیدیم.»
به گفته آقای عزیزی، بیش از ۱۳۰ پرستار در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند و حدود ۱۲۰ هزار نفر مبتلا شدهاند.
- ابهام در مورد برگزاری کلاسهای حضوری دانشگاهها و مدارس
معاون آموزشی وزارت علوم میگوید بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و با توجه به اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا اول مهرماه تکمیل نخواهد شد، برگزاری کلاسهای حضوری دانشگاهها فعلا منتفی است.
علی خاکیصدیق گفت زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم شهریورماه است و از نظر وزارت علوم، در این زمینه وقفهای ایجاد نشده است.
علی اکبرحق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت واکسیناسیون دانشجویان تا نیمه مهر و حداکثر تا پایان مهرماه به اتمام میرسد.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران میگوید مقدار زیادی واکسن به کشور وارد شده است. آقای عیناللهی گفت: «آمادگی داریم تمام دانشجویان و خانواده های آنها را واکسینه کنیم.»
برگزاری کلاسهای حضوری برای دانشآموزان نیز منجر به ایجاد سردرگمی میان والدین و آموزگاران شده است.
ایسنا گزارش داده است که واکسیناسیون فرهنگیان هنوز تمام نشده است و در مورد واکسیناسیون جمعیت دانش آموزی هم تصمیمی اتخاذ نشده است.
احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره بازگشایی مدارس گفت «ستاد ملی کرونا حرف آخر را میزند که در خط مقدم آن وزیر بهداشت حضور دارد.»
- درخواست کمک دانشگاه علوم پزشکی قم از مردم، رکورد جدید بستری در آذربایجان شرقی
جمعیت هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی قم در اطلاعیهای با اشاره به افزایش بیماران کرونا و نیاز مبرم به کپسول اکسیژن، از مردم درخواست کمک کردند. در این اطلاعیه آمده است: «از همه مردم تقاضامندیم به خرید کپسول اکسیژن اقدام و یا با کمک مالی خود، به بیماران کرونایی کمک کنند.»
در یک ماه گذشته ۶۱۱ نفر از بیماران تأیید شده مبتلا به کرونا، جان خود را در قم از دست دادند.
قم از ۲۳ تیر در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته است.
در استان آذربایجان شرقی نیز معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز از شکستن رکورد بستری بیماران مبتلا به کرونا در شبانهروز گذشته خبر داد.
روزبه رجایی گفت هزار و ۹۴۸ بیمار در بیمارستانهای آذربایجان شرقی بستری هستند و ۳۵۲ نفر یعنی حدود ۱۸ درصد از مجموع بیماران بستری شده این استان در بخشهای ویژه بستری شدهاند.